Nieuwsbrief Maart 2021

Covid-19 update: Bonasana gedeeltelijk open

Massage/Reiki/Privé Yin

Fantastisch nieuws: Bonasana mag vanaf woensdag 3 maart (onder voorwaarden en met inachtneming van de geldende maatregelen) starten met onderstaande activiteiten :

– Ontspanningsmassage
– HotStone Massage
– Reiki-behandeling
– Reiki/Massage combi
– Eén op één Yin Yoga
– Reiki/Yin Yoga combi

Yin Yoga groepslessen in de studio moeten helaas nog even wachten.

Enkele voordelen voor je immuunsysteem die jij jezelf en je lichaam niet wil onthouden:
– betere bloedcirculatie voor een sneller herstel
– lymfesysteem stimuleren afvalstoffen af te voeren
– verlagen van het stresshormoon cortisol
– verhogen van het knuffelhormoon oxytocine
– verhogen van het gelukshormoon endorfine
– bevorderen van een ontspannen slaap
– balans tussen lichaam en geest
– verhogen concentratievermogen
– versterken van het immuunsysteem
– versterken van hart en longen
– bestrijden van stress
– ………

Ik vind het heerlijk om weer (gedeeltelijk) te kunnen starten met mijn passie en te mogen doen wat mij zoveel voldoening geeft, waar ik enorm blij van wordt; aandacht voor JOU!
En zeg nou eerlijk: wie is er nou niet toe aan een heerlijke ontspannende massage of aan de energie-boost van een relaxte Reiki-behandeling tijdens deze stressvolle lockdown.

Had je al een afspraak staan? Dan zal ik zo snel mogelijk contact met je opnemen voor het maken van een nieuwe afspraak. Je kunt uiteraard ook zelf contact opnemen:
– Mail: john@bonasana.nl
– Whatsapp: 06 2565 3052

Wederom bedankt voor al jullie steun en geduld.
Ik hoop je snel te zien en spreken in de praktijk.
En uiteraard in de studio zodra dat weer mag.

❤️elijke groet, John 🤗

Nieuwsupdate december 2020

Corona: Bonasana voorlopig gesloten

Sorry, we are closed

Lieve Yoginis, Yogi’s en klanten.

Door de overheid is gisteravond een totale lock down bekendgemaakt.
Vanaf vandaag, 15 december 2020, zullen sportscholen (en dus ook yogastudio’s) en niet medische contactberoepen hun deuren moeten sluiten gedurende minimaal 5 weken.

Jammer genoeg zie ik mij daarom voor de 3e keer genoodzaakt de deuren te sluiten.
Dit keer voor een periode van minimaal 5 weken: t/m 19 januari 2021.
Tot dan helaas geen Yin Yoga lessen, Workshops, Massages en Reiki-behandelingen.

Graag wil ik jullie bedanken voor het begrip, vertrouwen en de steun in het afgelopen jaar.
Dit geeft mij een warm gevoel en de positiviteit om door te gaan met waar mijn passie ligt.

Tevens wil ik van de gelegenheid gebruik maken jullie (en je dierbaren) hele fijne, warme feestdagen toe te wensen en een fantastisch 2021 in goede gezondheid en liefdevolle verbondenheid 🎄💞

Namasté, John 🙏

Blijf de toekomst positief bezien
Bonasana

Nieuwsbrief dec. 2020 (Kerstvakantie)

Namasté beste Yogini’s en Yogi’s.
En dan is het alweer bijna het einde van 2020. Wat vliegt de tijd. Ook de laatste YIN lessen van dit jaar naderen met rasse schreden. Vanaf 19 december is het Kerstvakantie. De reguliere lessen in de 2 weken erna vervallen omdat ze op Kerstavond, Oudejaarsavond, 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag plaatsvinden. Donderdag 17 en vrijdag 18 december zijn dus de laatste lessen van dit jaar. Tenzij je het YINnen niet kunt missen. Ik ben bezig met het organiseren van enkele workshops. Denk daarbij aan:

Met Yin en Dans In Balans 22 december

Met Yin en Dans In Balans

Omdat in de Kerstvakantie geen reguliere lessen worden gegeven, is er onder andere deze speciale workshop georganiseerd: Met Yin en Dans In Balans 🧘‍♂️🕺💃🧘‍♀️

Op dinsdag 22 december van 10:00 – 12:00u mag je zelf komen ervaren wat deze unieke combinatie jou kan brengen.
De kosten voor deze 2 uur durende ervaring: €20 per persoon
Lokatie: In Balans Venlo. Aanmeldenkan via mail: john@bonasana.nl

De workshop start met een Yin Yoga sessie om ruimte te creëren, gevolgd door een “dansles”. Hierin kun je ervaren hoe je vanuit stabiliteit deze ruimte kunt behouden, gebruikmakende van vloeiende bewegingen op muziek.
De workshop wordt afgesloten met een heerlijke ontspanning en na afloop thee en iets lekkers.
Door de opzet van de workshop is deze ook geschikt voor beginners.
Er wordt een minimum leeftijd van 16 jaar aangehouden. 

Winter Yin Yaroma 23 december

Winter Yin Yaroma 2e editie

Een 2e kans om mee te gaan op deze prachtige reis met de fijne geuren van essentiële oliën (Young Living) en de kracht van Yin Yoga houdingen.

De Chinese Geneeskunde (TCM) is gebaseerd op vijf elementen: Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water. De vijf elementen staan symbool voor de cycli in het leven zoals de jaarritmes en levensritmes, en ze worden gebruikt om ziekte en gezondheid te verklaren.
Bij elk element horen zaken zoals: seizoen, gevoeligheden, emotie, een orgaanpaar, kleur, smaak en zintuig. Zo hoort bij Winter het element Water.

Yin Yoga is een meditatieve yogavorm die ruimte in lichaam en geest geeft. Bij Yin Yoga zijn de spieren geheel ontspannen. De houdingen worden lang aangehouden (minimaal 2-5 min) waardoor spierspanning losgelaten kan worden en je een beter besef krijgt van weerstand en blokkades in het lichaam. Het aanwezig kunnen of leren zijn bij alles wat in de houding op dat moment aan jou verschijnt kan heel intens zijn. We stimuleren tijdens deze mooie winterse reis de meridianen die in verbinding staan met onze nieren en blaas. Het bindweefsel wordt gestimuleerd waardoor blokkades (bevroren water) kunnen ontdooien, oude emoties op diepere lagen in jezelf los kunnen komen en je energie (water) weer kan gaan stromen. Je leert meer over wat de winter met je doet, wat je hiervan en van jezelf kunt leren en je brengt nieuwe informatie tot in iedere cel van jouw lichaam.

De combinatie van houdingen en oliën zorgt voor extra verdieping, verzachting en mooie inzichten. De investering in jezelf bedraagt slechts €20,- pp
Je krijgt daarvoor een 2 uur durende, unieke beleving, met na afloop ruimte voor evaluatie, thee en iets lekkers. Aanmelden kan door te mailen naar john@bonasana.nl. Max 12 pers.

Met Yin & Dans in Balans

Met Yin & Dans in Balans

Een combinatie van houdingen uit de Yin Yoga (John Boon), gevolgd door vloeiende bewegingen op muziek (Estelle Schattorie). Een definitieve datum is nog niet bekend, maar gedacht wordt aan 22 of 23 december in de ochtend (10u) of avond (19u), of de week erna op 28, 29, of 30 december in de ochtend (10u) of avond (19u). Je kunt je belangstelling en voorkeur aangeven door mij te mailen. Zodra er meer bekend is over de exacte invulling, zal ik dit via de gebruikelijke kanalen communiceren (Website, Facebook, Instagram, Mail).

Maatwerk Yin Yoga

Maatwerk Yin Yoga

Maar ook maatwerk kan worden georganiseerd. Heb jij interesse om samen met familie, vrienden en/of collega’s in de kerstvakantie ’s ochtends, ’s middags of ’s avonds een heerlijke ontspannende en verruimende (zowel lichaam als geest) Yin Yoga les te beleven? Neem dan contact met mij op (liefst per mail) om de mogelijkheden door te spreken. Minimale deelname 5 personen, maximale deelname 12 personen. Ervaring is niet vereist.

Ontspanningsmassage en Reiki

Wist je dat je bij Bonasana ook terecht kunt voor betaalbare massages en Reiki?!
Denk daarbij aan de volgende behandelingen in de ontspannen sfeer van mijn praktijk:
– Ontspanningsmassages
– HotStone Massages
– Reiki-behandelingen
– Reiki/Massage combi
Ik vind het fantastisch dat ik sinds enige tijd weer bezig mag zijn met mijn passie en te mogen doen wat mij zoveel voldoening geeft, waar ik enorm blij van wordt! En zeg eens eerlijk: wie is er nou niet toe aan een heerlijke ontspannende massage of aan de energie-boost van een relaxte Reiki-behandeling gedurende deze toch wel stressvolle periode.

Voor info of het maken van een afspraak kun je contact met mij opnemen via:
– Mail: john@bonasana.nl
– Whatsapp: 06-25653052

Massage en Reiki

Privé les Yin Yoga

Privé Yin Yoga

Bij Bonasana kun je ook terecht voor een therapeutische één op één Yin sessie in de intieme sfeer van de praktijk aan de Schaapsdijkweg. Of je komt samen met je partner of vriend(in) naar de sfeervolle studio van In Balans Venlo. Deze lessen zijn bedoeld voor degenen die niet in staat zijn naar de reguliere lessen te komen of die zich prettiger voelen in een (afgestemde) Privé Yin les waar ze alle aandacht krijgen die nodig is.

Voor info of het maken van een afspraak kun je contact met mij opnemen via:
– Mail: john@bonasana.nl
– Whatsapp: 06-25653052

Nieuwsbrief November 2020

De Yin groepslessen zijn weer gestart

Yin groepsles in het labyrint van Chartres

Nu de tijdelijke maatregelen weer zijn losgelaten, gaan we weer starten met de Yin groepslessen in de studio van In Balans Venlo vanaf donderdag 19 november. Jullie zijn weer van harte welkom.
Uiteraard respecteren we de richtlijnen van het RIVM en is de groepsgrootte 12 yogi’s.

Lesrooster:
Donderdagavond 19:00u bij InBalans
Donderdagavond 20:30u bij InBalans
Vrijdagochtend 09:00u bij InBalans
Iedere 2e vrijdag van de maand om 19:00u een 2 uur durende XXL les
Bij voldoende belangstelling start op vrijdagochtend om 10:30u een 2e groep.

Deelnemers (ook vaste) aan de reguliere lessen dienen zich tijdig aan te melden vóór iedere les. Deze tijdelijke maatregel is noodzakelijk omdat er rekening gehouden moet worden met het maximum aantal deelnemers (12) dat in de ruimte is toegestaan. VOL = VOL.
Kom je niet of meld je je pas op de dag zelf af, dan wordt er toch een les afgeschreven van je strippenkaart.

Voor info of het maken van een afspraak kun je contact met mij opnemen via:
– Mail: John@Bonasana.nl
– Whatsapp: 06-2565 3052

Ik zie er naar uit je (weer) te mogen begroeten in de les.
Namasté, John 🙏

Winter Yin Yaroma: 11 december

Winter Yin Yaroma

De Chinese Geneeskunde (TCM) is gebaseerd op vijf elementen: Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water. De vijf elementen staan symbool voor de cycli in het leven zoals de jaarritmes en levensritmes, en ze worden gebruikt om ziekte en gezondheid te verklaren.
Bij elk element horen specifieke zaken zoals: een seizoen, gevoeligheden, emotie, een orgaanpaar, kleur, smaak en zintuig. Zo hoort bij Winter het element Water.

Yin Yoga – een meditatieve yogavorm die ruimte in lichaam en geest geeft in de breedste zin van het woord. In tegenstelling tot andere yogavormen, zijn bij Yin Yoga de spieren geheel ontspannen. De houdingen worden passief uitgevoerd en lang aangehouden (minimaal 2-5 min) waardoor spierspanning losgelaten kan worden en je een beter besef krijgt van weerstand en blokkades in het lichaam. Het aanwezig kunnen of leren zijn bij alles wat in de houding op dat moment aan jou verschijnt kan heel intens zijn. We stimuleren de meridianen die in verbinding staan met onze nieren en blaas en het bindweefsel wordt gestimuleerd, waardoor je blokkades en oude emoties op diepere lagen in jezelf loslaat. Je leert meer over wat de winter met jou doet, wat je hiervan en van jezelf kunt leren en je brengt nieuwe informatie tot in iedere cel van jouw lichaam. 
Tijdens deze mooie Winterse Reis worden de blaas- en nier-meridianen weer in balans gebracht zodat jouw energie weer gaat stromen. We doen dit met behulp van Yin Yoga houdingen en pure essentiële oliën van Young Living door @karolien03 van Stress-less / Access Bars & Massage. De combinatie van houdingen en oliën zorgt voor extra verdieping, verzachting en mooie inzichten.

De investering in jezelf bedraagt slechts €20,- pp
Je krijgt daarvoor een 2 uur durende, unieke beleving, met na afloop ruimte voor evaluatie, thee en iets lekkers.

Voor info of om je aan te melden:
– Mail: John@Bonasana.nl
– Whatsapp: 06-2565 3052

Winter Yin Yaroma van 11 december is VOL

Studio In Balans Venlo

Wil je tóch kans maken op een plekje voor bovenstaande prachtige reis waarin je wordt ondergedompeld in de fijne geuren van essentiële oliën en de kracht van de Yin houdingen? Laat je dan op de wachtlijst plaatsen. Indien iemand onverwacht niet kan is de vrijgekomen plek misschien wel voor jou! En is er dan wederom zoveel belangstelling dat er een 2e sessie kan worden gevuld met geuren en Yin, dan maak jij als een van de eersten kans om deze 2e reis bij te wonen onder begeleiding van Karolien van Ingen en John Boon
We zijn druk doende voor het bepalen van een 2e datum in december (Kerstvakantie?).
Blijf Social Media in de gaten houden voor het alternatief. Schrijf je in ieder geval alvast in, om zeker te zijn van een plekje, door contact met mij op te nemen:
– Mail: John@Bonasana.nl
– Whatsapp: 06-2565 3052

Ontspanningsmassage en Reiki

Wist je dat je bij Bonasana ook terecht kunt voor betaalbare massages en Reiki?!
Denk daarbij aan de volgende behandelingen in de ontspannen sfeer van mijn praktijk:
– Ontspanningsmassages
– HotStone Massages
– Reiki-behandelingen
– Reiki/Massage combi
Ik vind het fantastisch dat ik sinds enige tijd weer bezig mag zijn met mijn passie en te mogen doen wat mij zoveel voldoening geeft, waar ik enorm blij van wordt! En zeg eens eerlijk: wie is er nou niet toe aan een heerlijke ontspannende massage of aan de energie-boost van een relaxte Reiki-behandeling gedurende deze toch wel stressvolle periode.

Voor info of het maken van een afspraak kun je contact met mij opnemen via:
– Mail: john@bonasana.nl
– Whatsapp: 06-25653052

HARTelijke groet, John 

Privé les Yin Yoga

Bij Bonasana kun je ook terecht voor een therapeutische één op één Yin sessie in de intieme sfeer van de praktijk aan de Schaapsdijkweg. Of je komt samen met je partner of vriend(in) naar de sfeervolle studio van In Balans Venlo. Deze lessen zijn bedoeld voor degenen die niet in staat zijn naar de reguliere lessen te komen of die zich prettiger voelen in een (afgestemde) Privé Yin les waar ze alle aandacht krijgen die nodig is.

Voor info of het maken van een afspraak kun je contact met mij opnemen via:
– Mail: john@bonasana.nl
– Whatsapp: 06-25653052

Nieuwsbrief September 2020

De lessen Yin Yoga zijn weer gestart

Hopelijk heb jij ook genoten van een lange en mooie zomer en ben je helemaal ontspannen en uitgerust. Tijd om het “normale” leven op te pakken en toch ook wat extra aandacht aan jezelf te besteden. Gun je datzelfde ontspannen en uitgeruste gevoel door nu van start te gaan met Yin Yoga. Je bent van harte welkom voor een gratis proefles. Maak tijdig een afspraak: john@bonasana.nl

De Yin Yoga lessen bij Bonasana zijn weer sinds donderdag 27 augustus. Lesrooster:
Donderdagavond 19:00u bij InBalans
Donderdagavond 20:30u bij InBalans
Vrijdagochtend 09:00u bij InBalans
Iedere 2e vrijdag van de maand om 19:00u een 2 uur durende XXL les
Bij voldoende belangstelling start op vrijdagochtend om 10:30u een 2e groep.

Deelnemers (ook vaste) aan de reguliere lessen dienen zich tijdig aan te melden vóór iedere les. Deze tijdelijke maatregel is noodzakelijk omdat er rekening gehouden moet worden met het maximum aantal deelnemers (10) dat in de ruimte is toegestaan. VOL = VOL.
Kom je niet of meld je je pas op de dag zelf af, dan wordt er toch een les afgeschreven van je strippenkaart.

Voor info of het maken van een afspraak kun je contact met mij opnemen via:
– Mail: john@bonasana.nl
– Whatsapp: 06-25653052

Ik zie er naar uit je (weer) te mogen begroeten in de les.
Namasté, John🙏

Yin Yoga XXL: Indian Summer

Vakanties achter de rug, bijna herfst, tijd voor een Yin Yoga XXL workshop:
Thema? 🍁 INDIAN SUMMER 🍁
Het element aarde is verbonden met de nazomer (Indian Summer). Het is het element dat tussen de seizoenswisseling van zomer naar herfst aanwezig is. Om af te stemmen op de aarde en los te laten wat niet meer nodig is. Om op te ruimen en open te staan voor de nieuwe energie van het volgende seizoen. 
Het is de energie van de ommekeer, zoals in de nazomer het hoogtepunt van de zomer voorbij is en de natuur toe gaat werken naar de herfst. Het element aarde vertegenwoordigt de tijd van balans en harmonisatie, een tijd waarin je de balans opmaakt en de vruchten plukt van je investering.
In deze speciale XXL-workshop nemen we de tijd de overgang te maken van zomer naar herfst door middel van Yin Yoga houdingen die zijn afgestemd op de energie van de maag/milt-meridianen, die weer horen bij het element aarde.
Na deze workshop voel je je als herboren!
In tegenstelling tot andere vormen van yoga waarbij vooral het spierweefsel wordt aangesproken, gaat het bij Yin Yoga om het beïnvloeden van het bindweefsel door langer in één houding te blijven (2 tot 5 minuten). Je oefent zo uiteraard ook invloed uit op de meridianen en de chakra’s.
De houdingen inspireren je:
– tot een tot een diepe ontspanning van je lichaam
– het zenuwstelsel in balans te brengen
– je emoties tot rust te brengen
– tot een fysieke, mentale en emotionele detox
Yin Yoga is goed bij een veelheid aan klachten:
– Artrose
– Rugklachten
– Multiple Sclerose
– RSI/carpaal tunnelsyndroom
– Burnout
– …

Mogelijk is dit voor jou een eerste kennismaking met Yin Yoga. Yin Yoga richt zich op rust, voelen, loslaten en accepteren. We werken in op het dieperliggende bindweefsel (fascia) door langer in een houding te zitten of liggen. YIN is IN en reeds voor velen een uitstekende manier om tot diepe ontspanning te komen, zowel op de mat als in het dagelijkse leven. Het heeft alle elementen in zich waar Yoga voor is bedoeld: therapeutisch, functioneel, ondersteunend én leuk.

Ook tijdens de XL les kan Assisted Yin worden ingebracht. Hiermee tracht ik het verschil te maken in hoe jij de houding ervaart. Tijdens de lessen loop ik rond om te observeren hoe iemand in een houding verblijft. Door de waarneming kan het zijn dat ik contact met je maak om je te begeleiden in de houding en de beleving van die houding aan te passen. Assisted yin kan als een vorm van cure gebruikt worden. Wil je niet worden aangeraakt tijdens de les, geef dat dan duidelijk aan.
Na de les kun je ervaringen delen en genieten van een glas thee.

Ik hoop je te zien bij deze vernieuwende les!
Kosten zijn €20,– per deelnemer.
Aanmelden? Mail: john@bonasana.nl of Whatsapp: 06-25653052
Reageer tijdig vanwege het (door de Covid-maatregelen) maximum aantal deelnemers.

Ontspanningsmassage en Reiki

Wist je dat je bij Bonasana ook terecht kunt voor betaalbare massages en Reiki?!
Denk daarbij aan de volgende behandelingen in de ontspannen sfeer van mijn praktijk:
– Ontspanningsmassages
– HotStone Massages
– Reiki-behandelingen
– Reiki/Massage combi
Ik vind het fantastisch dat ik sinds enige tijd weer bezig mag zijn met mijn passie en te mogen doen wat mij zoveel voldoening geeft, waar ik enorm blij van wordt! En zeg eens eerlijk: wie is er nou niet toe aan een heerlijke ontspannende massage of aan de energie-boost van een relaxte Reiki-behandeling gedurende deze toch wel stressvolle periode.

Voor info of het maken van een afspraak kun je contact met mij opnemen via:
– Mail: john@bonasana.nl
– Whatsapp: 06-25653052

HARTelijke groet, John 

Privé les Yin Yoga

Bij Bonasana kun je nu ook terecht voor een therapeutische 1:1 Yin Yoga les in de intieme sfeer van de praktijk aan de Schaapsdijkweg. Deze lessen zijn bedoeld voor degenen die niet in staat zijn naar de reguliere lessen te komen of die zich prettiger in een afgestemde Privé les waar ze alle aandacht krijgen die nodig is. Daarom zijn deze lessen ook duurder.

Voor info of het maken van een afspraak kun je contact met mij opnemen via:
– Mail: john@bonasana.nl
– Whatsapp: 06-25653052

Nieuwsbrief juli 2020

Bonasana gaat weer open vanaf juli

Woensdag 24 juni hebben we dan eindelijk groen licht gekregen om vanaf 1 juli weer in de studio les te mogen geven. De volgende punten zijn dan noodzakelijk om te kunnen voldoen aan de eisen die door de Corona epidemie zijn opgelegd. Omdat ik in de ruimte die we ter beschikking hebben slechts 10 deelnemers mag ontvangen gelden vanaf nu de volgende (extra) regels:
– mocht je klachten hebben zoals verkoudheid, hoesten, zere keel of koorts, dan wordt je vriendelijk verzocht niet naar de studio te komen
– iedereen meld zich ruim van tevoren aan voor een les (vol = vol)
– ben je te laat met aanmelden, dan kun je helaas die week niet deelnemen
– kom je niet of meld je je pas op de dag zelf af, dan wordt er toch een les van je tegoed afgeschreven
– je komt (zoals gebruikelijk) via de voordeur naar binnen en houd daarbij de 1,5m afstand in acht
– we begroeten elkaar met een glimlach en Namasté ipv een hand of een knuffel
– je kunt je handen ontsmetten met de aanwezige gel: bij binnenkomst, na toiletbezoek
– hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog.
– maak géén gebruik van de kleedruimte: neem je spullen mee de zaal in
– je verlaat het pand via de buitendeur in de grote zaal, zodat een volgende groep binnen kan komen via de voordeur
– neem zoveel mogelijk je eigen spullen mee: matje, kussen, deken, groot badlaken
– na afloop drinken we niet meer gezamenlijk thee 🙁
Dan wil ik tenslotte alle trouwe deelnemers hartelijk danken voor hun geduld en het begrip voor bovenstaande maatregelen
Ik ben in ieder geval enorm blij jullie weer in levende lijve te mogen begroeten

Overige opties en behandelingen

Voelt het voor jou nog niet goed om naar de groepslessen in de studio te komen, overweeg dan eens onderstaande mogelijkheden in mijn praktijk aan de Schaapsdijkweg:
– Privé Yin Yoga les
– Ontspanningsmassage
– HotStone Massage
– Reiki-behandeling
– Reiki/Massage combi
En zeg eens eerlijk: wie is er nou niet toe aan liefdevolle aandacht en het noodzakelijke huidcontact middels een heerlijke massage of een ontspannende Reiki-behandeling.
Je kunt contact opnemen voor informatie of het maken van een afspraak:
– Mail: john@bonasana.nl
– Whatsapp: 06-25653052

Bedankt voor je geduld het en vertrouwen tijdens deze moeilijke Corona-periode.
Ik hoop je snel eens de nodige aandacht te mogen geven die je nodig hebt in de praktijk.

❤️elijke groet, John 🙏

Nieuwsbrief juni 2020

Corona update: Bonasana gestart met buitenlessen

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, zittende mensen, gras, boom, hond, schoenen, tafel, buiten en natuur
Buitenles in het Bergerpark

Hoera, Bonasana mag sinds maandag 1 juni Yin Yoga lessen verzorgen in de studio van Mother Nature. Die lessen in de buitenlucht zijn uiteraard afhankelijk van het weer. Bij regen of kou zullen ze dan ook niet doorgaan. Inmiddels zijn er al enkele lessen gegeven, tot groot genoegen van zowel de deelnemers als mijzelf. Wat een genot om weer met jullie te kunnen verbinden. Fantastisch.
Zodra het weer het toelaat zal ik op Facebook en Instagram aangeven of, wanneer en waar de volgende buitenlessen zullen plaatsvinden. Hou Social Media dus goed in de gaten.
De deelnemers van de reguliere lessen worden ook nog per mail geïnformeerd.

Wil je liever een afspraak maken voor een privé Yin Yoga les (therapeutisch) in de praktijk of in de studio. Neem dan contact op om de mogelijkheden door te spreken.
Heb je behoefte aan een heerlijke massage en wil je beleven wat huidcontact met je kan doen? Ook dan ben je van harte welkom in de sfeervolle ambiance van de praktijk.
Tot slot wil ik je wijzen op de mogelijkheid van een Reiki behandeling voor meer energie, om te gaan met de huidige omstandigheden en beter afgestemd te zijn op jezelf.

Voor het maken van een afspraak neem je contact met mij op:
– Mail: john@bonasana.nl
– Whatsapp: 06-25653052

Naar verwachting mogen we vanaf 1 juni weer starten met Yin Yoga lessen in de studio. In aangepaste vorm weliswaar want het maximum aantal toegestane personen voor die ruimte (110m2) is 11. Dat zou betekenen dat er per keer maximaal 10 deelnemers in de zaal mogen plaatsnemen. Samen met Estelle van In Balans ga ik kijken of en wanneer er nog ruimte is om extra lessen te verzorgen zodat iedereen een kans krijgt eindelijk weer te kunnen Yinnen.
 
Bedankt voor al jullie geduld. Ik hoop jullie snel weer te zien.

Namasté, John

Nieuwsbrief mei 2020

Corona update: Bonasana weer gedeeltelijk open

Reiki-behandelingen

Yesss, ook Bonasana mag vanaf maandag 11 mei starten met enkele van zijn activiteiten:
– Ontspanningsmassages
– HotStone Massages
– Reiki-behandelingen
– Reiki/Massage combi
Voor de Yin Yoga lessen moeten we helaas nog even geduld hebben 🤔
Ik vind het heerlijk om weer te kunnen starten met mijn passie en te mogen doen wat mij zoveel voldoening geeft, waar ik enorm blij van wordt 😊
En zeg eens eerlijk: wie is er nou niet toe aan een heerlijke ontspannende massage of aan de energie-boost van een relaxte Reiki-behandeling gedurende deze toch wel stressvolle periode.
Om de planning soepel te laten verlopen zal ik zo snel mogelijk contact met je opnemen voor het maken van een nieuwe afspraak.
Je kunt uiteraard ook zelf contact opnemen:
– Mail: john@bonasana.nl
– Whatsapp: 06-25653052

Bedankt voor al jullie geduld.
Ik hoop jullie snel weer te zien.

❤️elijke groet, John 🙏

Massage

Corona Protocol Massage / Reiki

De voorzorgsmaatregelen die ik heb getroffen om het risico voor mijn klanten tot een minimum te beperken:

 • Heb jij symptomen van verkoudheid, hoest of koorts, dan verzoek ik je vriendelijk maar dringend om niet naar de praktijk te komen.
 • De praktijk wordt schoongemaakt met extra aandacht voor het reinigen van klinken, handvaten en oppervlaktes. 
 • Er worden geen handen geschud en knuffels gegeven ter begroeting.
 • Bij aankomst en na toiletbezoek graag de handen te wassen met de aanwezige desinfecterende gel/spray.
 • Hoesten en niezen in een papieren zakdoek/tissue, die meteen verdwijnt in de prullenbak en dus niet wordt hergebruikt.
  Bij gebrek aan een doekje gebruik je de binnenkant van de elleboog.
  Na hoesten/niezen handen reinigen met aanwezige desinfecterende gel/spray.
 • Het hoofd wordt nu even niet meegenomen tijdens massages.
 • Het hoofd wordt zonder aanraking meegenomen bij een Reiki-behandeling.
 • Ik maak gebruik van mondkapjes als je dat op prijs stelt.

Nieuwsbrief maart 2020

Corona update: Bonasana voorlopig gesloten

Lieve Yoginis, Yogi’s en klanten.

Vandaag, 15 maart 2020, is door de overheid besloten dat naast scholen en horeca ook sportscholen (en dus ook yogastudio’s) hun deuren moeten sluiten van zondag 15 maart 18.00 uur tot maandag 6 april.

Als gevolg van de corona (COVID 19) pandemie en de daaraan gekoppelde richtlijnen van zowel de regering als het RIVM kan ik dan ook niet anders dan besluiten om Bonasana per direct te sluiten t/m 5 april 2020.

Ook de afspraken voor Reiki-behandelingen en Massages in de praktijk zullen tot nader bericht komen te vervallen.

Op deze manier probeer ik ook een steentje bij te dragen om verdere verspreiding van het virus in te dammen.

Dit besluit vind ik persoonlijk heel moeilijk maar ik moet het nemen met het oog op jullie veiligheid en gezondheid.

Ik wens jullie veel kracht, liefde en gezondheid. Zorg goed voor je naasten en blijf positief.

Dank voor jullie begrip, Namasté, John 🙏

Vrijdag 8 mei: Yin Yaroma Chakra Reis

In een 2 uur durende Yin les nemen John en Karolien jullie graag mee op een reis langs de Chakra’s. John met zijn yin yoga ervaring en Karolien met de pure essentiële oliën van Young Living voor nog meer verdieping tijdens deze bijzondere les.
Beleven, ontdekken en voelen …. aandacht voor jezelf.
Chakra’s zijn energiecentra die de verbinding vormen tussen je fysieke lichaam en je energetisch lichaam. Elk chakra staat voor een bepaald levensgebied. Als al je chakra’s in balans zijn dan stroomt de energie vrij en voel je je goed. Je bent goed geaard, je hebt plezier in het leven, je innerlijk vuur brandt, je hart is open, je uit wat in je leeft en je vertrouwt op je intuïtie.
Maar soms gebeurt er iets waardoor er een disbalans ontstaat.
Je voelt je misschien moe, je weet niet wat je wilt, je relaties lopen niet lekker of je hebt last van lichamelijke klachten.
Tijdens deze Reis langs de chakra’s brengen we alle chakra’s weer in balans zodat jouw energie weer gaat stromen. We doen dit met behulp van Yin Yoga en pure essentiële oliën van Young Living.
Laat je meevoeren naar de diepe lagen van je eigen mooie zijn. Iedereen is welkom want je hebt geen ervaring nodig.
e workshop eindigt natuurlijk met een heerlijk kopje thee met wat lekkers om nog even na te genieten en ervaringen uit te wisselen.
.
Mail: john@bonasana.nl
Kosten: €20,00 pp incl. thee en …

Vanwege de enorme belangstelling was deze sessie (evenals de vorige twee op 13 dec 2019 en 10 jan 2020) al snel helemaal volgeboekt.
Daarom worden er in 2020 een aantal extra Yin Yaroma sessies georganiseerd om iedereen de kans te geven deze prachtige les te beleven.
De eerstvolgende sessie zal plaatsvinden op vrijdag 8 mei bij In Balans Venlo van 19:00 – 21:00u. De kosten zijn €20 per persoon.
Wees er snel bij want ook voor deze sessies zijn de eerste aanmeldingen inmiddels binnen. Wil je zeker zijn van een plekje? Meld je dan aan via mail: john@bonasana.nl

Vrijdag 10 april: Yin Yoga XXL in het teken van de Lente

Voel je welkom bij een extra lange Yin Yoga les van 2 uur waarin de Lente en de grote voorjaarsschoonmaak centraal staan. Van winter (yin) naar lente (yang) is een beweging naar een nieuw begin, uitbreiding, verandering. Lente is de tijd om je grenzen te verkennen en je te verbinden met het ontluikende en nieuwe gevoel in je.
Bij de Lente hoort het element element Hout uit de TCM (Traditionele Chinese Geneeskunde). Het element Hout zorgt voor vrije doorstroming van alle energie. De oerkracht en drang tot leven van het element Hout is aan Lever- en Galblaasenergie gekoppeld die in de Lente het meest actief zijn.

De Lever zorgt voor een evenwichtige verspreiding van energie (Chi) in het lichaam. De Lever is verantwoordelijk voor de hoeveelheid en kwaliteit (reinigen en ontgiften) van het bloed. Daarnaast zorgt het voor spanning in je spieren en pezen en is er een link met je ogen, nagels, PMS- en overgangsklachten.
De Lever maakt gal aan en de Galblaas zorgt voor opslag en uitscheiding ervan.

Als de energie van Lever- en Galblaas goed kan doorstromen maak je optimaal gebruik van hun krachtige energie. Het geeft je de moed om plannen te maken en ook echt uit te voeren. Ook voel je je flexibel genoeg om plannen aan te passen als de situatie daarom vraagt. Denk maar eens aan het grassprietje dat altijd wel een weg vindt om te groeien, zelfs dwars door asfalt of beton.

Als de energie van de Lever- en Galblaas niet goed kan doorstromen, uit zich dat vooral in de vorm van woede en frustratie. Je kan je voorstellen dat die krachtige energie graag door wil stromen en niet gehinderd wil worden.
Als er blokkades zijn voel je je prikkelbaar en heb je een kort lotje. Een tekort aan deze energie kan ertoe leiden dat je juist al je woede opkropt en het niet kan uiten. Hierdoor kun je je depressief voelen. Ook kun je moeite hebben met het nemen van (grote) beslissingen en weet je niet welke kant je op wilt.
Op fysiek nivo kunnen klachten zich uiten in de vorm van hoofdpijn en migraine, intense PMS- of overgangsklachten, broze nagels, droge of tranende ogen, spierkramp of spit.

Centraal in deze les staan de organen lever (yin) en galblaas (yang) en de bijbehorende meridianen. De daarop afgestemde houdingen inspireren je:
– tot een diepe ontspanning van je lichaam
– het zenuwstelsel in balans te brengen
– je emoties tot rust te brengen

Mogelijk is dit voor jou een eerste kennismaking met Yin Yoga. Yin Yoga richt zich op rust, voelen, loslaten en accepteren. We werken in op het dieperliggende bindweefsel (fascia) door langer in een houding te zitten of liggen. YIN is IN en reeds voor velen een uitstekende manier om tot diepe ontspanning te komen, zowel op de mat als in het dagelijkse leven. Het heeft alle elementen in zich waar Yoga voor is bedoeld: therapeutisch, functioneel, ondersteunend én leuk.

Na de les is er tijd om ervaringen uit te wisselen en te genieten van een kopje thee met iets lekkers. Geef je snel op voor deze Yinspirerende les: vol=vol
Vrijdag 10 april van 19:00 – 21:00u, In Balans Venlo.
Mail: john@bonasana.nl

Nieuwsbrief februari 2020

Géén les op 5 en 6 maart

Assisted Yin: module 2

Omdat ik de Bivag bijscholing Assisted Yin: module 2 in Sneek ga bijwonen, zullen alle lessen op donderdag 5 en vrijdag 6 maart komen te vervallen. Om een beetje een idee te krijgen wat deze bijscholing inhoud, kun je eens kijken op: https://bivag.nl/kalender/assisted-yin/?

Yin 3.3 op Valentijnsdag

Yin 3.3

Durf je de kracht van herhaling aan? Dan ben je van harte welkom bij Yin 3.3.
Wat is dat, Yin 3.3? Het zijn de bekende Yin Yoga houdingen maar het effect gaat veel dieper, door de herhaling. Het aantal herhalingen is gebaseerd op de Fibonacci reeksen. We gaan minimaal 3 x 3 minuten in een houding. Je gaat daarbij verder dan alleen het rekken en strekken van je bindweefsel. Je gaat voorbij aan de materie, je lichaam. Je gaat herkennen wat er in al jouw diepere lagen ligt opgeslagen en waar je aan mag werken, wat je allemaal mag oplossen en loslaten. Daarbij kom je verder dan je ooit bent geweest. Yin 3.3 dien je vooral zelf te ondergaan, te beleven.
.
Op vrijdag 14 februari van 19:00 – 21:00u kun JIJ deelnemen aan de eerste workshop Yin 3.3 in 2020 bij In Balans Venlo. Thema? Het Hart, niet verrassend op Valentijnsdag.
.
Deze workshop is gericht op JOU. Je gaat op zoek naar jezelf. Alles van JOU wordt aangeraakt: je fysieke en energetische lichaam, je emotionele, mentale en spirituele laag. Wat ga jij doen in de houding(en): vechten (ego, weerstand, draak) of overgave (balans, vrede, zijn)?
.
Heb jij interesse in deze uitdaging met/voor jezelf, meld je dan nu aan.
Ben je zwanger? Dan mag je helaas niet deelnemen.
.
Mail: john@bonasana.nl
Kosten: €20,00 pp incl. thee en …

Yin Yaroma Chakra workshops in 2020

Yin Yaroma

Vanwege de enorme belangstelling was de 1e workshop op 13 dec. 2019 snel helemaal volgeboekt. Daarom worden er ook in 2020 een aantal Yin Yaroma sessies georganiseerd om iedereen de kans te geven deze prachtige les te beleven.
De eerste 2 sessies in 2020 zullen plaatsvinden op vrijdag 10 januari (vol) en 13 maart 2020 bij InBalans van 19:00 – 21:00u. De kosten zijn €20 per persoon.
Wees er snel bij want ook voor deze sessies loopt het storm  Wil je zeker zijn van een plekje? Meld je dan aan via mail: john@bonasana.nl
.
In een 2 uur durende Yin les nemen John en Karolien jullie graag mee op een reis langs de Chakra’s. John met zijn yin yoga ervaring en Karolien met de pure essentiële oliën van Young Living voor nog meer verdieping tijdens deze bijzondere les.
Beleven, ontdekken en voelen …. aandacht voor jezelf.
Chakra’s zijn energiecentra die de verbinding vormen tussen je fysieke lichaam en je energetisch lichaam. Elk chakra staat voor een bepaald levensgebied. Als al je chakra’s in balans zijn dan stroomt de energie vrij en voel je je goed. Je bent goed geaard, je hebt plezier in het leven, je innerlijk vuur brandt, je hart is open, je uit wat in je leeft en je vertrouwt op je intuïtie.
Maar soms gebeurt er iets waardoor er een disbalans ontstaat.
Je voelt je misschien moe, je weet niet wat je wilt, je relaties lopen niet lekker of je hebt last van lichamelijke klachten.
Tijdens deze Reis langs de chakra’s brengen we alle chakra’s weer in balans zodat jouw energie weer gaat stromen. We doen dit met behulp van Yin Yoga en pure essentiële oliën van Young Living.
Laat je meevoeren naar de diepe lagen van je eigen mooie zijn. Iedereen is welkom want je hebt geen ervaring nodig.
e workshop eindigt natuurlijk met een heerlijk kopje thee met wat lekkers om nog even na te genieten en ervaringen uit te wisselen.
.
Mail: john@bonasana.nl
Kosten: €20,00 pp incl. thee en …