Nieuwsbrief september 2023

.Vrijdag 13 oktober: Yin Yoga XXL Herfst Metaal

Yin Yoga XXL Herfst Metaal

Een extra lange Yin Yogales in het teken van de Herfst, het element Metaal en de daaraan gekoppelde meridianen voor Longen en Dikke Darm.
De kosten voor dit kado aan jezelf zijn €22,50. Je kunt na afloop nog even samen nagenieten onder het genot van een kop thee.

Herfst: De natuur maakt zich klaar voor de winter. Bladeren vallen en de energie schuift van extern naar intern. Zo ook voor ons mensen. Het is de tijd dat griep, verkoudheid, huid- en darmproblemen kunnen toenemen, evenals gevoelens van onrust en zelfs depressie. Binnen TCM valt herfst onder het element Metaal. De meridianen die horen bij de herfst en het element Metaal zijn de long en dikke darm meridiaan. Wanneer deze meridianen in balans zijn voel je je moedig en hebt zelfvertrouwen. Onbalans uit zich door verdriet en gevoelens van onrust. Om deze meridianen te stimuleren gebruiken we een aantal houdingen die de bovenkant van het lichaam verlengen waardoor je niet alleen de long en dikke darm maar ook hart en dunne darm meridianen stimuleert.

Functie longmeridiaan: levenskracht
De longmeridiaan zorgt via de inademing voor nieuwe levensenergie. Door de uitademing verwijdert hij afvalstoffen uit het lichaam. Deze laatste functie heeft hij gemeen met de dikke darm- meridiaan.

Zowel de longmeridiaan als de dikke darm-meridiaan spelen een belangrijke rol bij het uiten en loslaten van verdriet en pijn.

Functie dikke darm meridiaan: eliminatie en uitscheiding
De dikke darm-meridiaan helpt de longmeridiaan. Hij absorbeert overtollig vocht en regelt de afscheiding en uitscheiding van afvalstoffen.

Voor meer info of om je aan te melden:
🏫 In Balans Venlo
🕰 19:00 – 21:00u
💶 €22,50 pp.
📬 john@bonasana.nl
☎️ 06 2565 3052

Nieuwsbrief Juli 2023

Zomerstop

Zomerstop

Van 15 juli tot en met 29 juli geen Yin-lessen in de studio en behandelingen in de praktijk.

Vrijdag 11 augustus: Yin Yoga Summer

Yin Yaroma Summer

Een heerlijke lange Yin Yogales in het teken van de Zomer, het element Vuur en de daaraan gekoppelde meridianen voor Hart en Dunne Darm.
De kosten voor dit kado aan jezelf zijn €22,50. Je kunt na afloop nog even samen nagenieten onder het genot van een kop thee.

Functie Hartmeridiaan: gewaar zijn:
De hartmeridiaan werkt samen met de dunne darm-meridiaan. Hij beïnvloedt de functies van het hart, de bloedvaten en de bloedsomloop en hij beheerst het spraakvermogen.

Functie Dunne Darm meridiaan: assimilatie:
De dunne darm-meridiaan beïnvloedt het vermogen om voeding te assimileren en om vaste en vloeibare substanties te scheiden. Deze meridiaan zorgt ervoor dat u onderscheidingsvermogen hebt, helder kunt oordelen en evenwichtig reageert bij emotionele opwinding.

Laat je verrassen tijdens deze twee uur durende sessie waarbij vooral Yin houdingen worden aangeboden die deze meridianen ondersteunen/stimuleren.

Voor meer info of om je aan te melden:
🏫 In Balans Venlo
🕰 19:00 – 21:00u
💶 €22,50 pp.
📬 john@bonasana.nl
☎️ 06 2565 3052

Vrijdag 8 september: Yin Yaroma Indian Summer

Yin Yaroma Indian Summer

Een heerlijke geurige Yin Yaroma les in het teken van de NaZomer (Indian Summer), het element Aarde en de daaraan gekoppelde meridianen voor Maag en Milt.

Voor slechts €27,50 ben je er bij en krijg je niet alleen een prachtige les maar ook iets leuks. Na afloop genieten we samen van een glas thee en iets lekkers..

Functie Miltmeridiaan: spijsvertering:

De miltmeridiaan en maagmeridiaan werken hierbij samen. Ze zijn verantwoordelijk voor het omzetten van voedsel in energie en vloeistoffen en voor de verspreiding hiervan door het lichaam.

Functie Maagmeridiaan: afbraak en transport van voedsel:

De maagmeridiaan neemt de smaken waar en brengt de vertering van voedsel op gang. Hij beïnvloedt de eetlust, is verbonden met het denken en met gevoelens van zorgzaamheid en sympathie. De werking van deze meridiaan is daarnaast van invloed op het functioneren van de vrouwelijke organen.

Laat je verrassen tijdens deze twee uur durende sessie waarbij vooral Yin houdingen worden aangeboden die deze meridianen te ondersteunen/stimuleren. Om af te stemmen op de aarde en los te laten wat jou niet meer dient. Om op te ruimen en open te staan voor de nieuwe energie van het volgende seizoen. Het gebruik van essentiële oliën aangeboden door mijn dochter Danielle, laat je de houdingen dieper/intenser beleven. Voel en beleef wat je, niet alleen fysiek maar ook mentaal en emotioneel tegenkomt.

Voor meer info of om je aan te melden:
🏫 In Balans Venlo
🕰 19:00 – 21:00u
💶 €27,50 pp.
📬 john@bonasana.nl
☎️ 06 2565 3052

Nieuwsbrief April 2023

John in HPNLmagazine

Loslaten, overgave, acceptatie ❤️

Loslaten, overgave, acceptatie ❤️
Vertrouwen hebben in het fantastische zelfherstellende vermogen van jezelf ❤️
HARTelijk dank @hartpatientennederland voor deze gelegenheid mijn verhaal te mogen vertellen en hopelijk mensen te overtuigen/inspireren dat dit soort gebeurtenissen niet meteen het einde van de wereld/je leven hoeft te zijn. Niet in de angst blijven hangen maar door blijven gaan met leven en in dankbaarheid genieten van iedere dag die je is gegeven 🍀🙏

Vrijdag 12 mei: Yin Yaroma Chakra

Yin Yaroma Chakra

Wie gaat mee op deze prachtige reis door de Chakra’s.
Een reis vol fijne geuren en uitdagende Yin Yoga houdingen.

Het is niet alléén een langere Yin Yoga les of alléén Aromatherapie. De combinatie van Yin Yoga houdingen en het subtiele gebruik van essentiële oliën is erg krachtig gebleken.

De essentie van de aromatische olie (pure natuur) laat jou tijdens de houdingen dieper afdalen door jouw lagen, tot in je kern. Voel en beleef wat je tegenkomt. Dit gaat verder dan je fysieke lichaam maar werkt ook op mentaal en emotioneel niveau. Ervaar hoe bevroren water (blokkades, oude emoties) weer kan gaan stromen. Daarbij kun je jezelf tegenkomen. Vecht niet maar aanschouw wat het met je doet. Accepteer wat zich aandient, geef je over aan wat is. Dan volgt stilte, rust, even helemaal niets, alleen ZIJN.

Yin Yoga is een meditatieve vorm van yoga voor ruimte in lichaam en geest. De houdingen worden lang aangehouden waardoor spierspanning losgelaten kan worden en je je bewust kunt worden van ruimte, weerstand en blokkades in lichaam en geest. Het aanwezig zijn bij alles wat in de houding op dat moment aan jou verschijnt kan heel intens zijn. In deze les zijn zowel de houdingen als de oliën afgestemd op de chakra’s (energiecentra).

Tijdens jullie reis worden je chakra’s weer in balans gebracht. Mijn dochter Danielle verzorgt de aromatherapie en ik mag jullie begeleiden in de Yin Yoga houdingen.
Je krijgt een 2 uur durende prachtige beleving met na afloop thee, iets lekkers, een kleine verrassing en de ruimte om na te praten over hoe jij de les/houdingen hebt beleefd. Ervaring is niet vereist.

Voor meer info of om je aan te melden:
🏫 In Balans Venlo
🕰 19:00 – 21:00u
💶 €27,50 pp.
📬 john@bonasana.nl
☎️ 06 2565 3052

Nieuwsbrief maart 2023

Voorjaarseditie Yin Yoga XXL

Voorjaarseditie Yin Yoga XXL

Nog even en de Lente dient zich aan. Hoog tijd voor een grote schoonmaak.
Dat gaan we doen met behulp van een lekkere, extra lange Yin Yoga les die staat in het teken van het voorjaar. Het voorjaar is volgens de TCM gekoppeld aan het element hout. Het element hout staat symbool voor (de) groei (van energie). Tijd voor actie middels uitdagende Yin houdingen voor de energiebanen die horen bij lever en galblaas.
Wacht niet te lang met aanmelden als je mee wil doen met deze heerlijke Yin Yoga les.

Yin yoga is een rustige vorm van yoga waarbij je de houdingen wel 3-5 minuten vasthoudt. Je kunt in verbinding komen met jezelf en je bewust worden van dat wat speelt in lichaam en geest. Gebruik zo min mogelijk spierkracht maar laat vooral de zwaartekracht haar werk doen. Je fascie/bindweefsel wordt gestimuleerd. Dit netwerk houdt je lichaam bij elkaar en geeft het vorm. Het is ook een ingenieus energetisch communicatienetwerk waarin energiebanen liggen  ter ondersteuning van je organen. Door een yin yoga sessie vergroot je jouw levensenergie. Tijdens deze Voorjaarsreis worden de meridianen, gekoppeld aan het orgaanpaar lever en galblaas, gestimuleerd en in balans gebracht zodat jouw energie weer voluit kan stromen. Voel wat je tegenkomt. Niet alleen in je fysieke lichaam maar ook op mentaal en emotioneel vlak. Je kunt ervaren hoe blokkades en oude emoties oplossen en energie weer kan stromen. Aanschouw wat zich aandient. Geef je over aan wat is. Wat volgt is stilte, rust, ZIJN.

Je krijgt een 2 uur durende prachtige beleving met na afloop thee en iets lekkers en de ruimte om na te praten over datgene wat je hebt ervaren tijdens de les/houdingen.
Ervaring is niet vereist. Kosten voor deze investering in jezelf: €22,50

Voor meer info of om je aan te melden:
🏫 In Balans Venlo
🕰 19:00 – 21:00u
💶 €22,50 pp.
📬 john@bonasana.nl
☎️ 06 2565 3052

Mooi artikel in HPNLmagazine van maart

Loslaten, overgave, acceptatie ❤️

Loslaten, overgave, acceptatie ❤️
Vertrouwen hebben in het fantastische zelfherstellende vermogen van jezelf ❤️
HARTelijk dank @hartpatientennederland voor deze gelegenheid mijn verhaal te mogen vertellen en hopelijk mensen te overtuigen/inspireren dat dit soort gebeurtenissen niet meteen het einde van de wereld/je leven hoeft te zijn. Niet in de angst blijven hangen maar door blijven gaan met leven en in dankbaarheid genieten van iedere dag je is gegeven 🍀🙏

Nieuwsbrief februari 2023

Yin Yaroma Spring – 10 maart

Yin Yaroma Spring

Nog even en de Lente dient zich aan.
Hoog tijd voor de grote schoonmaak.

Wacht niet te lang met aanmelden als je mee wil gaan op een heerlijke reis waarin je wordt ondergedompeld in de verfijnde geuren van essentiële oliën en de kracht van Yin Yoga houdingen.

Yin yoga is een rustige vorm van yoga waarbij je de houdingen wel 3-5 minuten vasthoudt. Je kunt in verbinding komen met jezelf en je bewust worden van dat wat speelt in lichaam en geest. Gebruik zo min mogelijk spierkracht maar laat vooral de zwaartekracht haar werk doen. Je fascie/bindweefsel wordt gestimuleerd. Dit netwerk houdt je lichaam bij elkaar en geeft het vorm. Het is ook een ingenieus energetisch communicatienetwerk waarin energiebanen liggen ter ondersteuning van je organen. Door een yin yoga sessie vergroot je jouw levensenergie. Tijdens deze Lentereis worden de meridianen, gekoppeld aan het orgaanpaar lever en galblaas, gestimuleerd en in balans gebracht zodat jouw energie weer voluit kan stromen.

De essentie van de gebruikte oliën laat jou tijdens de houdingen afdalen door de diepere lagen van jezelf. Voel wat je tegenkomt. Niet alleen in je fysieke lichaam maar ook op mentaal en emotioneel vlak. Je kunt ervaren hoe blokkades en oude emoties oplossen en energie weer kan stromen. Aanschouw wat zich aandient. Geef je over aan wat is. Wat volgt is stilte, rust, ZIJN.

Je krijgt een 2 uur durende prachtige beleving met na afloop thee, iets lekkers en een kleine attentie.
Ervaring is niet vereist. Kosten voor deze investering in jezelf: €27,50

Voor meer info of om je aan te melden:
📭 john@bonasana.nl
☎️ 06 2565 3052

Nieuwsbrief Januari 2023

Yin Yoga XXL – 10 februari

Yin Yoga XXL

Voordat een week later ‘vastelaovend’ 2023 echt losbarst kun je deze avond komen genieten van een heerlijke verstillende Yin Yoga les. Rust en ruimte opzoeken om jezelf straks vol energie onder te dompelen in het feestgedruis. Een moment voor jezelf. 

Yin Yoga is een meditatieve vorm van yoga voor ruimte in lichaam en geest. De houdingen worden wat langer aangehouden (zo’n 3-5 min) waardoor spierspanning losgelaten kan worden en je je bewust wordt van ruimte, weerstand en blokkades in lichaam en geest. Het aanwezig zijn bij alles wat in de houding op dat moment aan jou verschijnt kan heel intens zijn. We stimuleren bindweefsel, chakra’s en meridianen die in verbinding staan met onze organen waardoor je blokkades op je diepere lagen los kunt laat. Zowel op fysiek als mentaal en emotioneel niveau. Je brengt nieuwe informatie tot in iedere cel van jouw lichaam. Een weldaad voor lichaam en geest. Ervaring is niet nodig.

Info en aanmelden:
🏫 In Balans Venlo
🕰 19:00 – 21:00u
💶 €22,50 pp.
📬 john@Bonasana
☎️ 06 2565 3052

Nieuwsbrief december 2022

Licht, Liefde & Gezondheid voor 2023

Licht, Liefde & Gezondheid 2023

Wat vliegt de tijd. We zitten alweer in de laatste 2 weken van 2022.
Langs deze weg wil ik iedereen graag heel HARTelijk danken voor de aanwezigheid in de Yin Yoga lessen en/of bij de behandelingen in de praktijk.
Ik wens je mooie feestdagen en heel veel licht, liefde en gezondheid voor 2023 🎄🌟🎆
Deze laatste 2 weken gaan alle lessen gewoon door op donderdag 22/29 december en vrijdag 23/30 december. Aanmelden of afmelden zoals gebruikelijk via mail of app. 
Ook als je geen vaste deelnemer bent kun je je aanmelden voor een losse les onder voorbehoud dat er plekken vrij zijn.
Er kunnen nog enkele afspraken worden gepland voor behandelingen in de praktijk. Ik kan me voorstellen dat in deze onrustige en drukke tijd, behoefte bestaat om helemaal tot rust te komen door een speciaal moment voor jezelf.
Info en aan-/af-melden:
📬 john@bonasana.nl
☎️ 06 2565 3052

Yin Yaroma Winter : vrijdag 13 januari 2023

Yin Yaroma Winter

Onze eerste Yin Yaroma workshop van 2023 🍀🧘‍♀️🙏🧘‍♂️🌬
JOUW kans om mee te gaan op een Winterse reis waarin je wordt ondergedompeld in de fijne geuren van essentiële oliën en de kracht van YIN (Your Inner Nature) houdingen.

Chinese Geneeskunde (TCM) is gebaseerd op vijf elementen: Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water. Bij elk element horen specifieke zaken zoals: een seizoen, gevoeligheden, emotie, een orgaanpaar, kleur, smaak en zintuig. Zo hoort bij de Winter het element Water en het orgaanpaar Blaas en Nieren.

Yin Yoga is een meditatieve vorm van yoga voor ruimte in lichaam en geest. De houdingen worden lang aangehouden waardoor spierspanning losgelaten kan worden en je je bewust wordt van ruimte, weerstand en blokkades in lichaam en geest. Het aanwezig zijn bij alles wat in de houding op dat moment aan jou verschijnt kan heel intens zijn en mooie inzichten geven.

De essentie van de olie (pure natuur) laat jou tijdens de houdingen afdalen door de diepere lagen van jezelf. Voel wat je tegenkomt. Niet alleen in je fysieke lichaam maar ook op mentaal en emotioneel niveau. Ervaar hoe bevroren water (blokkades, oude emoties) weer kan gaan stromen. Aanschouw wat zich aandient. Geef je over aan wat is. Wat volgt is stilte, rust, ZIJN.

We stimuleren het bindweefsel en de meridianen die in verbinding staan met onze nieren en blaas, waardoor je blokkades en oude emoties op diepere lagen in jezelf kunt loslaten. Je leert meer over wat de winter met jou doet, wat je hiervan en van jezelf kunt leren en brengt nieuwe informatie tot in iedere cel van jouw lichaam. 

Mijn dochter Danielle verzorgt de Aromatherapie en ik mag jullie begeleiden in de Yin Yoga houdingen. De combinatie van houdingen en oliën zorgt voor extra verdieping, verzachting en mooie inzichten.

Je krijgt een 2 uur durende unieke beleving met na afloop ruimte voor evaluatie, thee, iets lekkers en een presentje.

Ervaring is niet vereist. Je komt voor jezelf, niet voor de ander. Ieder op zijn/haar eigen nivo.

Info en aanmelden:
🏫 In Balans Venlo
🕰 19:00 – 21:00u
💶 €27,50 pp.
📬 john@bonasana.nl
☎️ 06 2565 3052

Nieuwsbrief November 2022

Yin Yoga XXL : vrijdag 9 december 2022

Yin Yoga XXL

Kom ook genieten van de laatste extra lange Yin Yoga les dit jaar. Verstillend om rust en ruimte te zoeken. Een heerlijk moment voor jezelf om heel te worden en verbonden met al wat is het jaar af te sluiten. Dat wil je niet missen!
Yin Yoga is een meditatieve vorm van yoga voor ruimte in lichaam en geest. De houdingen worden wat langer aangehouden (zo’n 3-5 min) waardoor spierspanning losgelaten kan worden en je je bewust wordt van ruimte, weerstand en blokkades in lichaam en geest. Het aanwezig zijn bij alles wat in de houding op dat moment aan jou verschijnt kan heel intens zijn. We stimuleren bindweefsel, chakra’s en meridianen die in verbinding staan met onze organen waardoor je blokkades op je diepere lagen los kunt laat. Zowel op fysiek als mentaal en emotioneel niveau. Je brengt nieuwe informatie tot in iedere cel van jouw lichaam. Een weldaad voor lichaam en geest. Ervaring is niet nodig.

Info en aanmelden:
🏫 In Balans Venlo
🕰 19:00 – 21:00u
💶 €22,50 pp.
📬 john@bonasana.nl
☎️ 06 2565 3052

Mogelijk is dit voor jou een eerste kennismaking met Yin Yoga. Yin Yoga richt zich op rust, voelen, loslaten en accepteren. We werken in op het dieperliggende bindweefsel (fascia) door langer in een houding te zitten of liggen. YIN (=Your Inner Nature) is IN en reeds voor velen een uitstekende manier om tot diepe ontspanning te komen, zowel op de mat als in het dagelijkse leven. Het heeft alle elementen in zich waar Yoga voor is bedoeld: therapeutisch, functioneel, ondersteunend, leuk én: ervaring is niet nodig!
De houdingen inspireren je:
– tot een diepe ontspanning van je lichaam
– het zenuwstelsel in balans te brengen
– je emoties tot rust te brengen
– tot een fysieke, mentale en emotionele detox
Yin Yoga is goed bij een veelheid aan klachten zoals:
– Artrose
– Rugklachten
– Multiple Sclerose
– RSI/carpaal tunnelsyndroom
– Burnout
– …

Nieuwsbrief Oktober 2022

Yin Yoga 3.3: 14 oktober 2022

Yin Yoga 3.3: Hart

Ben jij in voor een bijzondere ervaring? Dan mag je de workshop Yin Yoga 3.3 niet missen! 
Deze workshop is gericht op JOU. Jij gaat op zoek naar jezelf. Alles van JOU wordt aangeraakt: je fysieke en energetische lichaam, je emotionele, mentale en spirituele laag. Wat ga jij doen in de houding(en): vechten (ego, weerstand, draak) of overgave (balans, acceptatie, zijn)?

Yin 3.3: wat is dat eigenlijk? Het lijkt misschien op Yin Yoga maar is toch anders. Je gaat de kracht van herhaling leren kennen. Het gaat verder dan alleen het rekken en strekken van je bindweefsel. Verder dan de materie, je lichaam. Je gaat mogelijk herkennen wat er in al die lagen van jou ligt opgeslagen en waar je aan mag werken. Daarbij kom je verder dan je ooit bent geweest. Laag na laag, steeds dieper, mogelijk tot aan je kern. Woorden schieten tekort om Yin 3.3 te beschrijven. Yin 3.3 dien je vooral te ondergaan, te beleven.

Doe mee met deze speciale Yin Yoga les voor het ❤ met houdingen afgestemd op het hartchakra en de hartmeridiaan.

Je gaat op zoek naar jezelf. Alles van JOU wordt aangeraakt: je fysieke en energetische lichaam, je emotionele, mentale en spirituele laag.
Hoe ga je de houdingen beleven?
Hoe ga je om met wat je tegenkomt?
Wie ben jij ECHT?

Heb jij interesse in dit avontuur met/voor jezelf, meld je dan nu aan.
Ben je zwanger? Dan mag je helaas niet deelnemen.
Mail: john@bonasana.nl
App: 06 2565 3052
Locatie: In Balans Venlo
Kosten: €22,50 pp incl. thee en iets lekker.

Yin Yoga XXL Herfst: 11 november 2022

Yin Yoga XXL: Herfst

Een heerlijke, 2 uur durende les om te genieten van Yin en de herfst. Ervaring niet nodig!
De natuur maakt zich klaar voor de winter. Bladeren vallen en de energie schuift van extern naar intern. Zo ook voor ons mensen. Het is de tijd dat griep, verkoudheid, huid- en darmproblemen kunnen toenemen, evenals gevoelens van onrust en zelfs depressie. Binnen de TCM valt herfst onder het element Metaal met als emotie verdriet. De meridianen die horen bij dit seizoen zijn de longen en dikke darm. Wanneer deze meridianen in balans zijn voel je je moedig en heb je zelfvertrouwen. Onbalans uit zich door verdriet en gevoelens van onrust. Yin Yoga werkt onder andere met meridianen. Om deze meridianen te stimuleren gebruiken we een aantal houdingen die de bovenkant van het lichaam verlengen waardoor je niet alleen de long en dikke darm maar ook hart en dunne darm meridianen stimuleert.
Yin Yoga is een meditatieve vorm van yoga voor ruimte in lichaam en geest. De houdingen worden langer aangehouden (zo’n 3-5 min) waardoor spierspanning losgelaten kan worden en je je bewust wordt van ruimte, weerstand en blokkades in je lichaam. Het aanwezig zijn bij alles wat in de houding op dat moment aan jou verschijnt kan heel intens zijn. We stimuleren bindweefsel, chakra’s en meridianen die in verbinding staan met onze organen waardoor je blokkades en oude emoties op diepere lagen in jezelf loslaat. Je brengt nieuwe informatie tot in iedere cel van jouw lichaam. Zeker de moeite waard om te ervaren!

🏫 In Balans Venlo
🕰 19:00 – 21:00u
💶 €22,50 pp.
📬 john@bonasana.nl
☎️ 06 2565 3052

Mogelijk is dit voor jou een eerste kennismaking met Yin Yoga. Yin Yoga richt zich op rust, voelen, loslaten en accepteren. We werken in op het dieperliggende bindweefsel (fascia) door langer in een houding te zitten of liggen. YIN is IN en reeds voor velen een uitstekende manier om tot diepe ontspanning te komen, zowel op de mat als in het dagelijkse leven. Het heeft alle elementen in zich waar Yoga voor is bedoeld: therapeutisch, functioneel, ondersteunend, leuk én: ervaring is niet nodig!
De houdingen inspireren je:
– tot een diepe ontspanning van je lichaam
– het zenuwstelsel in balans te brengen
– je emoties tot rust te brengen
– tot een fysieke, mentale en emotionele detox
Yin Yoga is goed bij een veelheid aan klachten zoals:
– Artrose
– Rugklachten
– Multiple Sclerose
– RSI/carpaal tunnelsyndroom
– Burnout
– …