Nieuwsbrief september 2023

Vrijdag 13 oktober: Yin Yoga XXL Herfst Metaal

Yin Yoga XXL Herfst Metaal

Een extra lange Yin Yogales in het teken van de Herfst, het element Metaal en de daaraan gekoppelde meridianen voor Longen en Dikke Darm.
De kosten voor dit kado aan jezelf zijn €22,50. Je kunt na afloop nog even samen nagenieten onder het genot van een kop thee.

Herfst: De natuur maakt zich klaar voor de winter. Bladeren vallen en de energie schuift van extern naar intern. Zo ook voor ons mensen. Het is de tijd dat griep, verkoudheid, huid- en darmproblemen kunnen toenemen, evenals gevoelens van onrust en zelfs depressie. Binnen TCM valt herfst onder het element Metaal. De meridianen die horen bij de herfst en het element Metaal zijn de long en dikke darm meridiaan. Wanneer deze meridianen in balans zijn voel je je moedig en hebt zelfvertrouwen. Onbalans uit zich door verdriet en gevoelens van onrust. Om deze meridianen te stimuleren gebruiken we een aantal houdingen die de bovenkant van het lichaam verlengen waardoor je niet alleen de long en dikke darm maar ook hart en dunne darm meridianen stimuleert.

Functie longmeridiaan: levenskracht
De longmeridiaan zorgt via de inademing voor nieuwe levensenergie. Door de uitademing verwijdert hij afvalstoffen uit het lichaam. Deze laatste functie heeft hij gemeen met de dikke darm- meridiaan.

Zowel de longmeridiaan als de dikke darm-meridiaan spelen een belangrijke rol bij het uiten en loslaten van verdriet en pijn.

Functie dikke darm meridiaan: eliminatie en uitscheiding
De dikke darm-meridiaan helpt de longmeridiaan. Hij absorbeert overtollig vocht en regelt de afscheiding en uitscheiding van afvalstoffen.

Voor meer info of om je aan te melden:
? In Balans Venlo
? 19:00 – 21:00u
? €22,50 pp.
? john@bonasana.nl
☎️ 06 2565 3052

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *