Nieuwsbrief Nov/Dec 2021

Chakra Yin Yaroma (*** VOL ***): 26 november

Chakra Yin Yaroma

Chakra Yin Yaroma Reis ??‍♂️??‍♀️? Deze editie is al helemaal volgeboekt.
Wil jij toch kans maken op deelname aan deze bijzondere belevenis, geef je dan op voor de reservelijst of schrijf je nu al in voor de YIN Heart XXL les van 10 december of de Winter Yin Yaroma editie van 14 januari 2022.
.
In deze 2 uur durende bijzonder kleurrijke en geurrijke yin yoga les nemen John (Yin Yoga) en Danielle (aromatherapie) jullie graag mee op een reis langs de Chakra’s.
Beleven, ontdekken en voelen….aandacht voor jezelf. 
Chakra’s zijn de energiecentra die de verbinding vormen tussen je fysieke lichaam en je energetisch lichaam. Elk chakra staat voor een bepaald levensgebied. Als al je chakra’s in balans zijn dan stroomt de energie vrij en voel je je goed. Je bent goed geaard, je hebt plezier in het leven, je innerlijk vuur brandt, je hart is open, je uit wat in je leeft en je vertrouwt op je intuïtie. 
Maar soms gebeurt er iets waardoor er een disbalans ontstaat.
Je voelt je misschien moe, je weet niet wat je wilt, je relaties lopen niet lekker of je hebt last van lichamelijke klachten.
Tijdens deze Reis langs de chakra’s brengen we alle chakra’s weer in balans zodat jouw energie weer gaat stromen. We doen dit met behulp van Yin Yoga houdingen en pure essentiële oliën. 
Deze combinatie zorgt voor extra verdieping, verzachting en mooie inzichten. Laat je meevoeren naar de diepere lagen van je eigen mooie ZIJN. 

Deze workshop eindigt natuurlijk met een heerlijk kopje thee, iets lekkers en een kleine verrassing.

Ervaring is niet vereist. Je komt voor jezelf, niet voor de ander. Ieder op zijn/haar eigen nivo.
Info en aanmelden:

? In Balans Venlo
? 19:00 – 21:00u
? €25,- pp.
? john@bonasana.nl
☎️ 06 2565 3052

YIN Heart XXL: 12 december

YIN Heart XXL

YIN (Your Inner Nature) les, gericht op het hart (chakra).
Het hart wordt gezien als het centrale regelcentrum van onze emoties en van onze emotionele balans. Klachten in de hartstreek kunnen ontstaan door langdurige emotionele problemen, te serieus zijn, of doordat men zich alles wat er gebeurt of gezegd wordt (te veel) aantrekt. Klachten ontstaan wanneer men te weinig zelfliefde heeft of wanneer een relatie “ons hart gebroken” heeft. Een andere factor die meespeelt is het voortdurend andermans behoeften boven die van jezelf plaatsen. Het hart drukt van nature liefde uit, maar als het “op slot gaat” kunnen tegenovergestelde emoties zoals wantrouwen, angst en haat zich manifesteren. 
Het hartchakra (anahata) is een van de zeven energiecentra in ons lichaam. Het is het vierde chakra, zowel van bovenaf als van onderaf geteld. Hierdoor staat het hartchakra centraal in de zeven chakra’s. De locatie komt overeen met de plek waar het hart zit.
Het hartchakra wordt geassocieerd met liefde naar jezelf en anderen, mededogen en zelfacceptatie. Als middelpunt van de zeven chakra’s ontmoet het fysieke het spirituele in dit energiecentrum. In het Sanskriet betekent het woord anahata “ongeslagen” en wanneer dit chakra goed in balans is, kunnen pijnpunten uit het verleden ons niet langer schaden. Als we in balans zijn, zijn we vervuld van liefde, mededogen en zelfacceptatie. Wanneer we niet in balans zijn, kunnen we boos, jaloers, verdrietig en onrustig zijn.
De les bestaat uit een zachte serie houdingen, samengesteld om het bewustzijn van dit chakra te vergroten. Door je aandacht daar op te richten, zullen de (langdurige) houdingen je in staat stellen om je bewust te worden van de energie die door deze ruimte stroomt, zodat je verbinding kunt maken met je hartchakra.

Ervaring is niet vereist. Je komt voor jezelf, niet voor de ander. Op je eigen nivo, op je eigen plek, aanschouwend.

Info en aanmelden:
? In Balans Venlo
? 10:00 – 12:00u
? €20,- pp.
? john@bonasana.nl
☎️ 06 2565 3052

Winter Yin Yaroma: 14 januari 2022

Winter Yin Yaroma

Dit is JOUW kans om mee te gaan op een adembenemende reis waarin je wordt ondergedompeld in de fijne geuren van essentiële oliën en de kracht van YIN (Your Inner Nature) houdingen.
De Chinese Geneeskunde (TCM) is gebaseerd op vijf elementen: Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water. De vijf elementen staan symbool voor de cycli in het leven zoals de jaarritmes en levensritmes, en ze worden gebruikt om ziekte en gezondheid te verklaren.
Bij elk element horen specifieke zaken zoals: een seizoen, gevoeligheden, emotie, een orgaanpaar, kleur, smaak en zintuig.
Zo hoort bij Winter het element Water.
Yin Yoga – een meditatieve yogavorm die ruimte in lichaam en geest geeft in de breedste zin van het woord. In tegenstelling tot andere yogavormen, zijn bij Yin Yoga de spieren geheel ontspannen. De houdingen worden passief uitgevoerd en lang aangehouden (minimaal 2-5 min) waardoor spierspanning losgelaten kan worden en je een beter besef krijgt van weerstand en blokkades in het lichaam. Het aanwezig kunnen of leren zijn bij alles wat in de houding op dat moment aan jou verschijnt kan heel intens zijn. We stimuleren de meridianen die in verbinding staan met onze nieren en blaas en het bindweefsel wordt gestimuleerd, waardoor je blokkades en oude emoties op diepere lagen in jezelf loslaat. Je leert meer over wat de winter met jou doet, wat je hiervan en van jezelf kunt leren en je brengt nieuwe informatie tot in iedere cel van jouw lichaam. 
Tijdens deze mooie Winterse Reis worden de blaas- en nier-meridianen weer in balans gebracht zodat jouw energie weer gaat stromen. We doen dit met behulp van YIN houdingen (John) en Aromatherapie door mijn dochter Danielle. De combinatie van houdingen en oliën zorgt voor extra verdieping, verzachting en mooie inzichten.

Je krijgt een 2 uur durende unieke beleving met na afloop ruimte voor evaluatie, thee, iets lekkers en een aardigheidje.

Ervaring is niet vereist. Je komt vooral om te beschouwen en te genieten.

Info en aanmelden:
? In Balans Venlo
? 19:00 – 21:00u
? €25,- pp.
? john@bonasana.nl
☎️ 06 2565 3052

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *