Nieuwsbrief Okt/Nov 2021

Yin Yoga XXL – Autumn: 8 oktober

Yin Yoga XXL: Autumn

? Heb jij zin om mee te doen op vrijdag 8 Oktober? ?
Een heerlijke, 2 uur durende Yin Yoga les, gericht op de Herfst! Ervaring niet vereist.
De natuur maakt zich klaar voor de winter. Bladeren vallen en de energie schuift van extern naar intern. Zo ook voor ons mensen. Het is de tijd dat griep, verkoudheid, huid- en darmproblemen kunnen toenemen, evenals gevoelens van onrust en zelfs depressie. Yin Yoga werkt oa met meridianen. Binnen de Traditional Chinese Medicine valt herfst onder het element Metaal. De meridianen die horen bij de herfst en het element Metaal zijn de long en dikke darm meridiaan. Wanneer deze meridianen in balans zijn voel je je moedig en hebt zelfvertrouwen. Onbalans uit zich door verdriet en gevoelens van onrust. Om deze meridianen te stimuleren gebruiken we een aantal houdingen die de bovenkant van het lichaam verlengen waardoor je niet alleen de long en dikke darm maar ook hart en dunne darm meridianen stimuleert.
Yin Yoga is een meditatieve vorm van yoga voor ruimte in lichaam en geest. De houdingen worden langer aangehouden (zo’n 3-5 min) waardoor spierspanning losgelaten kan worden en je je bewust wordt van ruimte, weerstand en blokkades in je lichaam. Het aanwezig zijn bij alles wat in de houding op dat moment aan jou verschijnt kan heel intens zijn. We stimuleren bindweefsel, chakra’s en meridianen die in verbinding staan met onze organen waardoor je blokkades en oude emoties op diepere lagen in jezelf loslaat. Je brengt nieuwe informatie tot in iedere cel van jouw lichaam. Zeker de moeite waard om te beleven in deze toch al stressvolle tijd! Een moment voor jezelf, een moment van verstilling, rust.
? In Balans Venlo
? 19:00 – 21:00u
? €20,- pp.
? john@bonasana.nl
☎️ 06 2565 3052

Yin Yaroma – Herfst: 22 oktober

Yin Yaroma: Herfst

???? De natuur maakt zich klaar voor de winter. Bladeren vallen en de energie schuift van extern naar intern. Zo ook voor ons mensen. Het is de tijd dat griep, verkoudheid, huid- en darmproblemen kunnen toenemen, evenals gevoelens van onrust en zelfs depressie. Yin Yoga werkt oa met meridianen. Binnen de Traditional Chinese Medicine valt herfst onder het element Metaal. De meridianen die horen bij de herfst en het element Metaal zijn de long en dikke darm meridiaan. Wanneer deze meridianen in balans zijn voel je je moedig en hebt zelfvertrouwen. Onbalans uit zich door verdriet en gevoelens van onrust. Om deze meridianen te stimuleren gebruiken we een aantal houdingen die de bovenkant van het lichaam verlengen waardoor je niet alleen de long en dikke darm maar ook hart en dunne darm meridianen stimuleert.
Een mooie, extra verdiepende aanvulling hierop is gebruikmaking van  Aromatherapie, aangeboden door mijn dochter Danielle. De kracht van essentiële olie (puur natuur) laat jou tijdens de houdingen, mede door de geur en de essenties, afdalen door steeds diepere lagen naar de kern: naar JOU.

Mogelijk is dit voor jou een eerste kennismaking met Yin Yoga. Yin Yoga richt zich op rust, voelen, loslaten en accepteren. We werken in op het dieperliggende bindweefsel (fascia) door langer in een houding te zitten of liggen. YIN is IN en reeds voor velen een uitstekende manier om tot diepe ontspanning te komen, zowel op de mat als in het dagelijkse leven. Het heeft alle elementen in zich waar Yoga voor is bedoeld: therapeutisch, functioneel, ondersteunend én leuk.
Tijdens de les kan Assisted Yin worden ingebracht. Hiermee tracht ik het verschil te maken in hoe jij de houding ervaart. Tijdens de lessen loop ik rond om te observeren hoe iemand in een houding verblijft. Door de waarneming kan het zijn dat ik contact met je maak om je te begeleiden in de houding en de beleving van die houding aan te passen. Assisted Yin kan als een vorm van cure gebruikt worden. Wil je niet worden aangeraakt tijdens de les, geef dat dan aan.
Na de les kun je ervaringen delen en genieten van ‘n glas thee en iets lekkers en neem je een kleine verrassing mee naar huis.
.
Zien we jou ook op vrijdag 22 oktober?
Tot dan! Namasté, John en Danielle

 ? In Balans Venlo
 ? 19:00 – 21:00u
 ? €25,- pp.
? john@bonasana.nl
☎️ 06 2565 3052

Yin Yoga XXL Challenge: 12 november

Genieten van een heerlijke, extra lange Yin Yoga les. Verstillend om de rust en ruimte te zoeken en in verbinding te komen met jezelf. Wie wil daar niet graag bij zijn?

Wat is Yin Yoga – een meditatieve vorm van yoga voor ruimte in lichaam en geest. De houdingen worden lang aangehouden (zo’n 3-5 min) waardoor spierspanning losgelaten kan worden en je je bewust wordt van ruimte, weerstand en blokkades in je lichaam. Het aanwezig zijn bij alles wat in de houding op dat moment aan jou verschijnt kan heel intens zijn. We stimuleren bindweefsel, chakra’s en meridianen die in verbinding staan met onze organen waardoor je blokkades en oude emoties op diepere lagen in jezelf loslaat. Je brengt nieuwe informatie tot in iedere cel van jouw lichaam.

Ervaring is niet vereist. Je komt voor jezelf, niet voor de ander. Ieder op zijn/haar eigen nivo.

Info en aanmelden:
? In Balans Venlo
? 19:00 – 21:00u
? €20,- pp.
? john@bonasana.nl
☎️ 06 2565 3052

Chakra Yin Yaroma (*** VOL ***): 26 november

Chakra Yin Yaroma Reis ??‍♂️??‍♀️? Deze editie is al helemaal volgeboekt.
Wil jij toch kans maken op deelname aan deze bijzondere belevenis, geef je dan op voor de reservelijst of schrijf je nu al in voor de Winter Yin Yaroma editie van 14 januari 2022.
.
In deze 2 uur durende bijzonder kleurrijke en geurrijke yin yoga les nemen John (Yin Yoga) en Danielle (aromatherapie) jullie graag mee op een reis langs de Chakra’s.
Beleven, ontdekken en voelen….aandacht voor jezelf. 
Chakra’s zijn de energiecentra die de verbinding vormen tussen je fysieke lichaam en je energetisch lichaam. Elk chakra staat voor een bepaald levensgebied. Als al je chakra’s in balans zijn dan stroomt de energie vrij en voel je je goed. Je bent goed geaard, je hebt plezier in het leven, je innerlijk vuur brandt, je hart is open, je uit wat in je leeft en je vertrouwt op je intuïtie. 
Maar soms gebeurt er iets waardoor er een disbalans ontstaat.
Je voelt je misschien moe, je weet niet wat je wilt, je relaties lopen niet lekker of je hebt last van lichamelijke klachten.
Tijdens deze Reis langs de chakra’s brengen we alle chakra’s weer in balans zodat jouw energie weer gaat stromen. We doen dit met behulp van Yin Yoga houdingen en pure essentiële oliën. 
Deze combinatie zorgt voor extra verdieping, verzachting en mooie inzichten. Laat je meevoeren naar de diepere lagen van je eigen mooie ZIJN. 

Deze workshop eindigt natuurlijk met een heerlijk kopje thee, iets lekkers en een kleine verrassing.

Ervaring is niet vereist. Je komt voor jezelf, niet voor de ander. Ieder op zijn/haar eigen nivo.
Info en aanmelden:

? In Balans Venlo
? 19:00 – 21:00u
? €25,- pp.
? john@bonasana.nl
☎️ 06 2565 3052

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *