Nieuwsbrief September 2021

Hartkatheterisatie 21 september

Hartkatheterisatie

Ik was in de veronderstelling dat ik begin oktober zou worden opgeroepen voor een hartkatheterisatie. Maandag 20 september kreeg ik een telefoontje van het ziekenhuis dat er dinsdag 21 september een plek is vrijgekomen. Daarop heb ik uiteraard meteen ja gezegd. Dat had als consequentie dat er de hele week geen behandelingen, lessen of workshops zijn geweest. Dit omdat ik na de ingreep (indien nodig met dotteren) minimaal 5 dagen rustig aan moest doen.
Gelukkig is er niets verontrustends uitgekomen. Op 7 oktober heb ik een controlegesprek met de cardioloog om het resultaat en de mogelijke vervolgstappen door te spreken. Dankjewel voor jullie begrip en hopelijk zien we elkaar snel weer terug. Dit kan voor een gewone Yin Yoga XXL op Vrijdag 8 oktober of een nieuwe Yin Yaroma les: thema herfst, element metaal en meridianen Longen en Dikke Darm op Vrijdag 22 oktober. Inschrijven mag, dan ben je (bijna) zeker van een plek. Zie ik je dan?

?  john@bonasana.nl
☎️ 06 2565 3052

Yin Yaroma – Indian Summer: 24 september

Yin Yaroma: Indian Summer

? Indian Summer ?
De vakantie is voorbij, nazomer, tijd voor weer een geurende en verdiepende Yin Yaroma workshop. Het element aarde is verbonden met de nazomer. Om af te stemmen op de aarde en los te laten wat jou niet meer dient. Om op te ruimen en open te staan voor de nieuwe energie van het volgende seizoen. Aarde vertegenwoordigt de tijd van balans en harmonisatie, een tijd waarin je de balans opmaakt en de vruchten plukt van je investering.

In deze speciale workshop nemen we de tijd de overgang te maken van zomer naar herfst door middel van Yin Yoga houdingen die zijn afgestemd op de energie van de maag/milt-meridianen, horend bij het element aarde. Een mooie, extra verdiepende aanvulling hierop is gebruikmaking van  Aromatherapie, aangeboden door mijn dochter Danielle. De kracht van essentiële olie (puur natuur) laat jou tijdens de houdingen, mede door de geur en de essenties, afdalen door steeds diepere lagen naar de kern: naar JOU.
Voel en beleef wat je, niet alleen fysiek maar ook mentaal en emotioneel tegenkomt. Ervaar hoe het (bevroren) water in jou in beweging komt en gaat stromen. Je kunt jezelf tegenkomen en dan het gevecht aangaan. Maar je kunt je draak ook aankijken en leren van wat deze wil zeggen. Acceptatie van wat zich aandient en overgave aan wat is. Wat dan volgt is stilte, rust, even helemaal niets, alleen maar ZIJN.
Yin Yoga richt zich op rust, voelen, loslaten en accepteren. We werken in op het dieperliggende bindweefsel (fascia) door langer in een houding te zitten of liggen. YIN is IN en reeds voor velen een uitstekende manier om tot diepe ontspanning te komen. Het heeft alle elementen in zich waar Yoga voor is bedoeld: therapeutisch, functioneel, ondersteunend, leuk én: ervaring is niet nodig!

Na de les is er gelegenheid ervaringen te delen en te genieten van een glas thee en iets lekkers. Danielle en ik zouden je graag zien bij deze geurende workshop!

Kosten zijn €20,– per deelnemer.
Aanmelden kan nog steeds:
?  john@bonasana.nl
☎️ 06 2565 3052

Yin Yoga XXL: 8 oktober

Yin Yoga XXL

Een heerlijke, 2 uur durende les, gewoon genieten van Yin Yoga. Ervaring niet vereist!
Yin Yoga is een meditatieve vorm van yoga voor ruimte in lichaam en geest. De houdingen worden langer aangehouden (zo’n 3-5 min) waardoor spierspanning losgelaten kan worden en je je bewust wordt van ruimte, weerstand en blokkades in je lichaam. Het aanwezig zijn bij alles wat in de houding op dat moment aan jou verschijnt kan heel intens zijn. We stimuleren bindweefsel, chakra’s en meridianen die in verbinding staan met onze organen waardoor je blokkades en oude emoties op diepere lagen in jezelf loslaat. Je brengt nieuwe informatie tot in iedere cel van jouw lichaam. Zeker de moeite waard om te ervaren!

? In Balans Venlo
? 19:00 – 21:00u
? €20,- pp.
? john@bonasana.nl
☎️ 06 2565 3052
? Ben jij er ook bij?

Yin Yaroma – Herfst: 22 oktober

Yin Yaroma: Herfst

De natuur maakt zich klaar voor de winter. Bladeren vallen en de energie schuift van extern naar intern. Zo ook voor ons mensen. Het is de tijd dat griep, verkoudheid, huid- en darmproblemen kunnen toenemen, evenals gevoelens van onrust en zelfs depressie. Yin Yoga werkt oa met meridianen. Binnen de Traditional Chinese Medicine valt herfst onder het element Metaal. De meridianen die horen bij de herfst en het element Metaal zijn de long en dikke darm meridiaan. Wanneer deze meridianen in balans zijn voel je je moedig en hebt zelfvertrouwen. Onbalans uit zich door verdriet en gevoelens van onrust. Om deze meridianen te stimuleren gebruiken we een aantal houdingen die de bovenkant van het lichaam verlengen waardoor je niet alleen de long en dikke darm maar ook hart en dunne darm meridianen stimuleert.
Een mooie, extra verdiepende aanvulling hierop is gebruikmaking van  Aromatherapie, aangeboden door mijn dochter Danielle. De kracht van essentiële olie (puur natuur) laat jou tijdens de houdingen, mede door de geur en de essenties, afdalen door steeds diepere lagen naar de kern: naar JOU.

Mogelijk is dit voor jou een eerste kennismaking met Yin Yoga. Yin Yoga richt zich op rust, voelen, loslaten en accepteren. We werken in op het dieperliggende bindweefsel (fascia) door langer in een houding te zitten of liggen. YIN is IN en reeds voor velen een uitstekende manier om tot diepe ontspanning te komen, zowel op de mat als in het dagelijkse leven. Het heeft alle elementen in zich waar Yoga voor is bedoeld: therapeutisch, functioneel, ondersteunend én leuk.
Tijdens een Yin Yaroma les kan Assisted Yin worden ingebracht. Hiermee tracht ik het verschil te maken in hoe jij de houding ervaart. Tijdens de lessen loop ik rond om te observeren hoe iemand in een houding verblijft. Door de waarneming kan het zijn dat ik contact met je maak om je te begeleiden in de houding en de beleving van die houding aan te passen.
Assisted yin kan als een vorm van cure gebruikt worden. Wil je niet worden aangeraakt tijdens de les, geef dat dan aan.
Na de les kun je ervaringen delen en genieten van ‘n glas thee en iets lekkers en neem je een kleine verrassing mee naar huis.
.
Zien we jou ook op vrijdag 22 oktober?
Tot dan! Namasté, John en Danielle

? In Balans Venlo
? 19:00 – 21:00u
? €25,- pp.
? john@bonasana.nl
☎️ 06 2565 3052
? Ben jij er ook bij?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *