Feedback deelnemers Yin (XL/3.3)

Dankje wel!! Buiten last van mn schouder met name rechts heb ik nergens iets gemerkt. Wel goed en lang geslapen vrijdag op zaterdagnacht en s’avonds moe inderdaad.
Malou

Bedankt voor de informatie. Het was een hele fijne les, ik voelde me direct na de les een stuk ‘losser’, kon makkelijker bewegen, een fijn gevoel. Ik heb ook heel goed kunnen slapen. Dus de effecten op korte termijn zijn dus fijn!
Esther 

Zaterdag voelde ik me wel goed. Ik had verwacht dat ik meer spierpijn zou hebben van de les. Vooral van het zo lang volhouden van de houdingen. In de avond kreeg ik wel een beetje spierpijn aan mijn benen. Ik denk dat ik de volgende keer eens een yin yoga XL les wil bijwonen. Persoonlijk doe ik liever meer houdingen dan één houding 3 keer.
Cheng-Ji

Ja helemaal bijgekomen. Ik vond het erg fijn. Het is zeer zeker intensiever dan de normale yin, de ochtend daarna was ik redelijk misselijk. Maar ik vond dat niet storend. Gedurende de 3.3 had ik duidelijk de waarneming dat ik dieper kwam en de gevoelens/emoties intenser waren. Voor mij erg positief allemaal. Ga je ermee door.. zo ja.. wanneer is de volgende?
Mark

Gisteren heb ik voor de derde keer meegedaan met de Yin-Yoga lessen van John Boon waar ik kort wat over wil vertellen:
De eerste keer dat ik mee gedaan heb is half december geweest. Ik zat toen met behoorlijk wat problemen met mijn heup waar ik wekelijks voor naar de fysio ging.
De lessen van John en vooral de effecten van de oefeningen die ik gedaan heb zijn zo positief geweest in die eerste dagen na de lessen dat ik voor thuis ook een matje en kussentje gekocht heb zodat ik thuis door kon gaan met de poses. Ook mijn fysio therapeut vond het zeer positief dat ik dit deed en vertelde me dat mij dat zeker ging helpen de problemen te verminderen. Ik heb nu nog maar één keer in de drie weken een afspraak bij de fysio en heb er vertrouwen in dat ik op een gegeven moment nog met veel lagere frequentie hoef te gaan. Daarmee wil ik in ieder geval vertellen hoe belangrijk deze lessen voor onze gezondheid kunnen zijn…laat staan wat ook anderen hiermee kunnen bereiken.
John

Yin 3.3 was hard werken, maar wel heerlijk! Wat mij betreft mag je me t hele jaar op je deelnemerslijst van 3.3 zetten!!
Suzanne

Wat goed van je dat je deze mail nog nastuurt, altijd fijn om te horen hoe jou deelnemers de les hebben ervaren. Ikzelf vondt het een intensieve les, dit kwam vooral door de herhaling van 3x dezelfde houding. Hierdoor merkte ik ook dat ik bij bepaalde houdingen de derde maal in de houding toch wat met mezelf in gevecht ging….
Eenmaal thuis en ook vandaag merk ik wel enorm dat in mijn onderrug/bekkengebied meer ruimte is gekomen, het voelt echt meer open. Dus die herhalingen zijn blijkbaar toch ergens goed voor?. Wat de les voor mijzelf ook intensief maakte waren de maar korte pauzes tussendoor…. normaal krijg je toch iets langer de tijd om na te voelen en om weer een beetje ‘bij te komen’. nu volgden de houdingen zich wat sneller na elkaar maar dat is natuurlijk voor iedereen persoonlijk, maar voor mij maakt dat het ook intensiever denk ik.
Verder enorm goed geslapen, vandaag vol energie; waarschijnlijk door de combinatie van de heerlijke zon en de fijne les van gisteren. De energie stroomt beter door in mijn lichaam, echt dat voel ik, bedankt daarvoor. Ook nog bedankt voor de extra achtergrond informatie.
Joyce

Ik voelde me vrijdagavond heel anders dan na een normale yin- yoga les.
Ik vond de les best wel pittig; heb goed mijn best gedaan maar ben nauwelijks over mijn grenzen gegaan. Een oefening drie keer achter elkaar vond ik niet echt fijn. De rust van 1 minuut was net te kort. Na de les moest ik nog naar een verjaardag; dat had ik beter niet kunnen doen; het paste niet echt. We bleven gelukkig niet lang. Ik heb best goed geslapen ,maar vreemd gedroomd; het voelde vreemd; het meeste heb ik niet onthouden.
s’Morgens had ik hoofdpijn; dat heb ik bijna nooit. Gedurende de dag kreeg ik last van mijn linker- kaak; dat duurde tot de avond. Ook vannacht heb ik vreemd gedroomd; ik werd later wakker dan anders. Ik heb me zaterdag en vandaag rustig gehouden. Mijn energielevel was anders dan anders. Ik heb mijn gevoel gevolgd dat ik mild moest zijn met mezelf. Ik voel me tussen verdrietig en rustig en in balans. Ik vind de normale lessen fijner.
De vibe van de groep vond ik niet aangenaam, terwijl mijn twee buren me wel heel goed deden. Ik denk dat ik geen yin 3.3 meer zal meedoen.
Willy

Ik vond ‘t heerlijk!!  Ik heb ervan genoten.
Enthousiast vertelde ik thuis over de les, ik was opgewekt en blij!
En weer werd bevestigd dat ik de juiste keuze heb gemaakt om te gaan yinnen.
Alsof ik mijn heil erin gevonden heb ?
Ik heb (voor mijn doen) best redelijk geslapen.
Bedankt voor weer een mooie yin 3.3
Karolien 

Vond de les heerlijk, lekker zelf diep wegzakken, voelde zaterdag mijn onderrug, van de Seal denk ik, maar voel wel dat dit een goede houding is voor mij.
Verder ben ik wat emotioneler deze dagen, merk dat er wat geraakt is, dit is alleen maar goed, kunnen we opruimen en alles even goed overdenken.
Bedankt voor de les en de achtergrond informatie, daar kan ik wat mee.?
Kom zeker nog eens op een Xl les of 3.3.
Jeanne

Het was een fijne ervaring voor mij! Goed om eens écht te voelen wat er in mijn lichaam gebeurt en door middel van mijn ademhaling steeds dieper in een houding te komen. De les vloog voorbij! Ik heb die nacht goed geslapen, maar gisteren overdag voelde ik me lichamelijk niet zo lekker.. heel moe, beetje duizelig en futloos. Kan dat door de les komen? Of zal het eraan liggen dat Jix me om 6.10 uur al wakker maakte haha…. Ik ben ‘s middags nog een uurtje gaan slapen en ‘s avonds voelde ik me weer wat beter.
Bedankt voor de les!
Maartje 

Bedankt voor de heerlijke les. Ik heb geslapen als een roos. Bijzondere ervaring Yin 3.3.
Bedankt voor je fijne energie. Tot gauw!
Dorien

Was weer een mooie les. Dit keer geen misselijkheid gevoeld. Wat meer dromen, dat wel. Maar gaat prima.. op naar de volgende!
Mark

Ik had inderdaad geen spierpijn vanmorgen! 🙂 Nogmaals dank voor de les, het was zeer nuttig (en interessant). Het ervaren is toch anders dan erover praten. Ik denk zeker dat we deze lessen een plek kunnen geven binnen het LIFE project, met name het positieve effect op zaken als rugpijn, RSI, etc. zal mensen aanspreken en er hopelijk voor zorgen dat mensen eerder bereid zijn het een keer te proberen.
Mireille

Ik sluit me aan bij Mireille! Ook geen spierpijn of bindweefselpijn (als dat mocht bestaan!). Dankjewel voor de wijze waarop je ook de les hebt gegeven, compliment!
Vanuit de psychologische kant zal het zeker ook passen: er zit een wat mindful achtige benadering in (ademhaling, bodyscan en ga naar het gebied waar je wat voelt, let it be). Mooi ten aanzien van onze insteek: herstel & ontspanning ter voorkoming van stress of het kunnen hanteren van stress.
Diana

Is (Yin) Yoga iets voor hardlopers? Deze vraag houdt mij al langer bezig. Past Yoga in het trainingsprogramma, brengt het iets extra’s etc. etc.?
Eind vorig jaar zag ik bij mij op het werk een informatiefolder over Yin Yoga. Mijn interesse was gewekt en ik heb contact opgenomen met John Boon, een collega die zich deze vorm van Yoga eigen heeft gemaakt en sinds medio 2016 Yin Yoga lessen geeft.
John heeft mij helder verteld wat deze vorm van Yoga inhoudt en wat Yin Yoga een hardloper kan bieden. Door John’s enthousiasme ben ik me er meer in gaan verdiepen en kwam tot de conclusie dat ik in ieder geval ‘n les wilde bijwonen en het bij mijn collega trainers onder de aandacht wilde brengen.
De Yoga ruimte is geluiddicht zodat je niet gestoord wordt en je je helemaal kunt focussen op de les. Verder is er rustgevende muziek op de achtergrond en zorgt de geur van wierook voor een mystieke setting.
John startte met een rustige uitleg en daarna volgden de oefeningen/houdingen die je enkele minuten aanhield, afgewisseld met ontspanningsmomenten. De oefeningen kon ieder op zijn eigen niveau doen en met behulp van John werden er grenzen verlegd qua souplesse/lenigheid. Het moeilijkste vond ik om mijn spieren niet aan te spannen tijdens de houdingen, juist dit loslaten zorgt er ook voor dat je na afloop geen spierpijn krijgt. De negentig minuten vlogen voorbij en onder het genot van een kop thee wisselden we onze ervaringen uit. We waren het er allemaal over eens dat er pittige houdingen tussen zaten die je vaker moet doen om ze goed uit te kunnen voeren. Ieder van ons was van mening dat deze vorm van Yoga een zinvolle aanvulling is voor hardlopers, vooral om soepel en lenig te blijven/worden. Overigens was het verschil in lenigheid goed te zien bij de deelnemers en ik was zeker niet de lenigste 🙂
Charles

Gisterenavond was ik bij jou voor een eerste kennismaking met Yin Yoga.
Toen kon ik nog niet goed verwoorden hoe het voelde, maar nu inmiddels wat beter en dat wil ik graag met jou delen.
Als echte techneut en analist was dit voor mij een nieuwe uitdaging. Ondanks dat voor mij vaak geldt “meten is weten”, sta ik wel open voor andere “technieken” die mij kunnen helpen in mijn privé- en werk-leven. Anders was ik ook niet langs gekomen 😉
Na thuiskomst merkte ik dat ik mij een stuk lichter voelde dan daarvoor.
Ook het energie niveau was veel meer dan op een normale vrijdag avond (einde van de drukke werkweek). Dat viel mij al op. Vannacht in ieder geval goed geslapen en lekker vroeg (voor de wekker) wakker geworden. Ik was toen ook uitgeslapen!
Ik had wel wat last van stijfheid in mijn rug. Na wat standaard rek oefeningetjes ging het een stuk beter. Er zit op dit moment nog een heel lichte irritatie, maar dit belemmerd mij verder niet op de klus-zaterdag. Waarschijnlijk gisteravond toch net iets te diep gegaan bij de “naar-voor-buig” oefening. Je had nog gewaarschuwd, maar eigenwijsheid was iets te sterk … 😉
Verder voel ik mij vandaag heel soepel en los en heb verder geen spierpijn …
vanavond ga ik nog naar een loopwedstrijd (10 km) en ben heel benieuwd hoe dat gaat verlopen.
Ik vond het in ieder geval een erg nuttige avond om eens kennis te maken met deze, voor mij nieuwe vorm van ontspanning. Het positieve vind ik, dat ik ook lichamelijk een positief gevoel heb gekregen. Ik denk dat dit best wel eens een mooie mix kan zijn van fysieke en mentale ontspanning.
Bedankt voor deze inspirerende avond en waarschijnlijk ga je mij nog een keertje terugzien.
Jack

Heerlijk ontspannen, relaxte sfeer en vooral de rust die jij uitstraalt heeft veel rust gebracht bij mij. En daarbij ben ik mij door de oefeningen/houdingen heel bewust geworden van de blokkades die er zijn en ook enigszins los kunnen laten.
Kort gezegd: een heerlijke ervaring en voor herhaling vatbaar! ?
Inge

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *