Nieuwsbrief September 2020

De lessen Yin Yoga zijn weer gestart

Hopelijk heb jij ook genoten van een lange en mooie zomer en ben je helemaal ontspannen en uitgerust. Tijd om het “normale” leven op te pakken en toch ook wat extra aandacht aan jezelf te besteden. Gun je datzelfde ontspannen en uitgeruste gevoel door nu van start te gaan met Yin Yoga. Je bent van harte welkom voor een gratis proefles. Maak tijdig een afspraak: john@bonasana.nl

De Yin Yoga lessen bij Bonasana zijn weer sinds donderdag 27 augustus. Lesrooster:
Donderdagavond 19:00u bij InBalans
Donderdagavond 20:30u bij InBalans
Vrijdagochtend 09:00u bij InBalans
Iedere 2e vrijdag van de maand om 19:00u een 2 uur durende XXL les
Bij voldoende belangstelling start op vrijdagochtend om 10:30u een 2e groep.

Deelnemers (ook vaste) aan de reguliere lessen dienen zich tijdig aan te melden vóór iedere les. Deze tijdelijke maatregel is noodzakelijk omdat er rekening gehouden moet worden met het maximum aantal deelnemers (10) dat in de ruimte is toegestaan. VOL = VOL.
Kom je niet of meld je je pas op de dag zelf af, dan wordt er toch een les afgeschreven van je strippenkaart.

Voor info of het maken van een afspraak kun je contact met mij opnemen via:
– Mail: john@bonasana.nl
– Whatsapp: 06-25653052

Ik zie er naar uit je (weer) te mogen begroeten in de les.
Namasté, John?

Yin Yoga XXL: Indian Summer

Vakanties achter de rug, bijna herfst, tijd voor een Yin Yoga XXL workshop:
Thema? ? INDIAN SUMMER ?
Het element aarde is verbonden met de nazomer (Indian Summer). Het is het element dat tussen de seizoenswisseling van zomer naar herfst aanwezig is. Om af te stemmen op de aarde en los te laten wat niet meer nodig is. Om op te ruimen en open te staan voor de nieuwe energie van het volgende seizoen. 
Het is de energie van de ommekeer, zoals in de nazomer het hoogtepunt van de zomer voorbij is en de natuur toe gaat werken naar de herfst. Het element aarde vertegenwoordigt de tijd van balans en harmonisatie, een tijd waarin je de balans opmaakt en de vruchten plukt van je investering.
In deze speciale XXL-workshop nemen we de tijd de overgang te maken van zomer naar herfst door middel van Yin Yoga houdingen die zijn afgestemd op de energie van de maag/milt-meridianen, die weer horen bij het element aarde.
Na deze workshop voel je je als herboren!
In tegenstelling tot andere vormen van yoga waarbij vooral het spierweefsel wordt aangesproken, gaat het bij Yin Yoga om het beïnvloeden van het bindweefsel door langer in één houding te blijven (2 tot 5 minuten). Je oefent zo uiteraard ook invloed uit op de meridianen en de chakra’s.
De houdingen inspireren je:
– tot een tot een diepe ontspanning van je lichaam
– het zenuwstelsel in balans te brengen
– je emoties tot rust te brengen
– tot een fysieke, mentale en emotionele detox
Yin Yoga is goed bij een veelheid aan klachten:
– Artrose
– Rugklachten
– Multiple Sclerose
– RSI/carpaal tunnelsyndroom
– Burnout
– …

Mogelijk is dit voor jou een eerste kennismaking met Yin Yoga. Yin Yoga richt zich op rust, voelen, loslaten en accepteren. We werken in op het dieperliggende bindweefsel (fascia) door langer in een houding te zitten of liggen. YIN is IN en reeds voor velen een uitstekende manier om tot diepe ontspanning te komen, zowel op de mat als in het dagelijkse leven. Het heeft alle elementen in zich waar Yoga voor is bedoeld: therapeutisch, functioneel, ondersteunend én leuk.

Ook tijdens de XL les kan Assisted Yin worden ingebracht. Hiermee tracht ik het verschil te maken in hoe jij de houding ervaart. Tijdens de lessen loop ik rond om te observeren hoe iemand in een houding verblijft. Door de waarneming kan het zijn dat ik contact met je maak om je te begeleiden in de houding en de beleving van die houding aan te passen. Assisted yin kan als een vorm van cure gebruikt worden. Wil je niet worden aangeraakt tijdens de les, geef dat dan duidelijk aan.
Na de les kun je ervaringen delen en genieten van een glas thee.

Ik hoop je te zien bij deze vernieuwende les!
Kosten zijn €20,– per deelnemer.
Aanmelden? Mail: john@bonasana.nl of Whatsapp: 06-25653052
Reageer tijdig vanwege het (door de Covid-maatregelen) maximum aantal deelnemers.

Ontspanningsmassage en Reiki

Wist je dat je bij Bonasana ook terecht kunt voor betaalbare massages en Reiki?!
Denk daarbij aan de volgende behandelingen in de ontspannen sfeer van mijn praktijk:
– Ontspanningsmassages
– HotStone Massages
– Reiki-behandelingen
– Reiki/Massage combi
Ik vind het fantastisch dat ik sinds enige tijd weer bezig mag zijn met mijn passie en te mogen doen wat mij zoveel voldoening geeft, waar ik enorm blij van wordt! En zeg eens eerlijk: wie is er nou niet toe aan een heerlijke ontspannende massage of aan de energie-boost van een relaxte Reiki-behandeling gedurende deze toch wel stressvolle periode.

Voor info of het maken van een afspraak kun je contact met mij opnemen via:
– Mail: john@bonasana.nl
– Whatsapp: 06-25653052

HARTelijke groet, John 

Privé les Yin Yoga

Bij Bonasana kun je nu ook terecht voor een therapeutische 1:1 Yin Yoga les in de intieme sfeer van de praktijk aan de Schaapsdijkweg. Deze lessen zijn bedoeld voor degenen die niet in staat zijn naar de reguliere lessen te komen of die zich prettiger in een afgestemde Privé les waar ze alle aandacht krijgen die nodig is. Daarom zijn deze lessen ook duurder.

Voor info of het maken van een afspraak kun je contact met mij opnemen via:
– Mail: john@bonasana.nl
– Whatsapp: 06-25653052

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *