Nieuwsbrief maart 2020

Corona update: Bonasana voorlopig gesloten

Lieve Yoginis, Yogi’s en klanten.

Vandaag, 15 maart 2020, is door de overheid besloten dat naast scholen en horeca ook sportscholen (en dus ook yogastudio’s) hun deuren moeten sluiten van zondag 15 maart 18.00 uur tot maandag 6 april.

Als gevolg van de corona (COVID 19) pandemie en de daaraan gekoppelde richtlijnen van zowel de regering als het RIVM kan ik dan ook niet anders dan besluiten om Bonasana per direct te sluiten t/m 5 april 2020.

Ook de afspraken voor Reiki-behandelingen en Massages in de praktijk zullen tot nader bericht komen te vervallen.

Op deze manier probeer ik ook een steentje bij te dragen om verdere verspreiding van het virus in te dammen.

Dit besluit vind ik persoonlijk heel moeilijk maar ik moet het nemen met het oog op jullie veiligheid en gezondheid.

Ik wens jullie veel kracht, liefde en gezondheid. Zorg goed voor je naasten en blijf positief.

Dank voor jullie begrip, Namasté, John ?

Vrijdag 8 mei: Yin Yaroma Chakra Reis

In een 2 uur durende Yin les nemen John en Karolien jullie graag mee op een reis langs de Chakra’s. John met zijn yin yoga ervaring en Karolien met de pure essentiële oliën van Young Living voor nog meer verdieping tijdens deze bijzondere les.
Beleven, ontdekken en voelen …. aandacht voor jezelf.
Chakra’s zijn energiecentra die de verbinding vormen tussen je fysieke lichaam en je energetisch lichaam. Elk chakra staat voor een bepaald levensgebied. Als al je chakra’s in balans zijn dan stroomt de energie vrij en voel je je goed. Je bent goed geaard, je hebt plezier in het leven, je innerlijk vuur brandt, je hart is open, je uit wat in je leeft en je vertrouwt op je intuïtie.
Maar soms gebeurt er iets waardoor er een disbalans ontstaat.
Je voelt je misschien moe, je weet niet wat je wilt, je relaties lopen niet lekker of je hebt last van lichamelijke klachten.
Tijdens deze Reis langs de chakra’s brengen we alle chakra’s weer in balans zodat jouw energie weer gaat stromen. We doen dit met behulp van Yin Yoga en pure essentiële oliën van Young Living.
Laat je meevoeren naar de diepe lagen van je eigen mooie zijn. Iedereen is welkom want je hebt geen ervaring nodig.
e workshop eindigt natuurlijk met een heerlijk kopje thee met wat lekkers om nog even na te genieten en ervaringen uit te wisselen.
.
Mail: john@bonasana.nl
Kosten: €20,00 pp incl. thee en …

Vanwege de enorme belangstelling was deze sessie (evenals de vorige twee op 13 dec 2019 en 10 jan 2020) al snel helemaal volgeboekt.
Daarom worden er in 2020 een aantal extra Yin Yaroma sessies georganiseerd om iedereen de kans te geven deze prachtige les te beleven.
De eerstvolgende sessie zal plaatsvinden op vrijdag 8 mei bij In Balans Venlo van 19:00 – 21:00u. De kosten zijn €20 per persoon.
Wees er snel bij want ook voor deze sessies zijn de eerste aanmeldingen inmiddels binnen. Wil je zeker zijn van een plekje? Meld je dan aan via mail: john@bonasana.nl

Vrijdag 10 april: Yin Yoga XXL in het teken van de Lente

Voel je welkom bij een extra lange Yin Yoga les van 2 uur waarin de Lente en de grote voorjaarsschoonmaak centraal staan. Van winter (yin) naar lente (yang) is een beweging naar een nieuw begin, uitbreiding, verandering. Lente is de tijd om je grenzen te verkennen en je te verbinden met het ontluikende en nieuwe gevoel in je.
Bij de Lente hoort het element element Hout uit de TCM (Traditionele Chinese Geneeskunde). Het element Hout zorgt voor vrije doorstroming van alle energie. De oerkracht en drang tot leven van het element Hout is aan Lever- en Galblaasenergie gekoppeld die in de Lente het meest actief zijn.

De Lever zorgt voor een evenwichtige verspreiding van energie (Chi) in het lichaam. De Lever is verantwoordelijk voor de hoeveelheid en kwaliteit (reinigen en ontgiften) van het bloed. Daarnaast zorgt het voor spanning in je spieren en pezen en is er een link met je ogen, nagels, PMS- en overgangsklachten.
De Lever maakt gal aan en de Galblaas zorgt voor opslag en uitscheiding ervan.

Als de energie van Lever- en Galblaas goed kan doorstromen maak je optimaal gebruik van hun krachtige energie. Het geeft je de moed om plannen te maken en ook echt uit te voeren. Ook voel je je flexibel genoeg om plannen aan te passen als de situatie daarom vraagt. Denk maar eens aan het grassprietje dat altijd wel een weg vindt om te groeien, zelfs dwars door asfalt of beton.

Als de energie van de Lever- en Galblaas niet goed kan doorstromen, uit zich dat vooral in de vorm van woede en frustratie. Je kan je voorstellen dat die krachtige energie graag door wil stromen en niet gehinderd wil worden.
Als er blokkades zijn voel je je prikkelbaar en heb je een kort lotje. Een tekort aan deze energie kan ertoe leiden dat je juist al je woede opkropt en het niet kan uiten. Hierdoor kun je je depressief voelen. Ook kun je moeite hebben met het nemen van (grote) beslissingen en weet je niet welke kant je op wilt.
Op fysiek nivo kunnen klachten zich uiten in de vorm van hoofdpijn en migraine, intense PMS- of overgangsklachten, broze nagels, droge of tranende ogen, spierkramp of spit.

Centraal in deze les staan de organen lever (yin) en galblaas (yang) en de bijbehorende meridianen. De daarop afgestemde houdingen inspireren je:
– tot een diepe ontspanning van je lichaam
– het zenuwstelsel in balans te brengen
– je emoties tot rust te brengen

Mogelijk is dit voor jou een eerste kennismaking met Yin Yoga. Yin Yoga richt zich op rust, voelen, loslaten en accepteren. We werken in op het dieperliggende bindweefsel (fascia) door langer in een houding te zitten of liggen. YIN is IN en reeds voor velen een uitstekende manier om tot diepe ontspanning te komen, zowel op de mat als in het dagelijkse leven. Het heeft alle elementen in zich waar Yoga voor is bedoeld: therapeutisch, functioneel, ondersteunend én leuk.

Na de les is er tijd om ervaringen uit te wisselen en te genieten van een kopje thee met iets lekkers. Geef je snel op voor deze Yinspirerende les: vol=vol
Vrijdag 10 april van 19:00 – 21:00u, In Balans Venlo.
Mail: john@bonasana.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *