Nieuwsbrief Juni 2019

14 juni: Yin Yoga XL

Yin Yoga XL: naderende zomer, TCM element vuur, hart en dunne darm meridiaan

De zomer breekt aan. De yange energie bereikt zijn piek. Dat zie je aan het licht. De dagen zijn lang. De zon staat op z’n hoogst en we hebben de warmste temperaturen. Het toppunt van groei is bereikt. Wat de natuur in de lente heeft opgebouwd, toont zich in vol ornaat. Overal bloemen. Bomen laten hun vruchten zien. De natuur toont haar weelde. Dit alles gaat gepaard met een gevoel van vreugde, liefde, uitbundigheid en trots. Kijk eens wat ik kan? En ik geniet ervan! De vlammen van Vuur zijn sterk en heet. In het begin kan het nog een klein flakkerend vuurtje zijn, maar met een beetje voeding schieten de vlammen al snel omhoog. Vrolijk en uitbundig, maar allesverwoestend indien niet in toom gehouden.

Het betekent dat deze periode vooral zijn invloed heeft op warmte/hitte en naar buiten bewegen zowel in de natuur als in ons leven. In het menselijk lichaam wordt het hart, denkvermogen en de geest beïnvloed door dit element. Belangrijk is dus om deze drie onderdelen gezond te houden in de zomer.

De hoofdfunctie van het hart is het rondpompen van zuurstofrijk bloed door het lichaam, zodat alle weefsels en organen van zuurstof en bloed worden voorzien. In de TCM is de mentale activiteit ook verbonden met het hart en daarmee ook ons geheugen, denkprocessen, emotioneel welbevinden en bewustzijn. Dit is de tijd om de geest te voeden en kalmeren en ons bewust te zijn van de mogelijkheden tot vreugde en plezier tijdens deze warme lange dagen en nachten.

Als het Vuur element in balans is dan is het hart sterk en gezond, de geest kalm en de slaap weldadig. Wanneer het Vuur element uit balans is neigen we naar een gebrek aan vreugde (depressiviteit) of we hebben een teveel aan vreugde  (manie). Signalen hiervoor zijn, prikkelbaar zijn, nerveusheid, brandend maagzuur en slapeloosheid.

Op vrijdag 14 juni van 19:00 – 21:00 u kun JIJ deelnemen aan een workshop Yin Yoga XL bij In Balans Venlo. Deze workshop staat in het kader van de naderende zomer, het TCM element vuur en de hart- en dunne darm meridianen.
.
Wil je deelnemen? Mail dan naar john@bonasana.nl
Kosten: €15,00 pp inclusief thee na afloop.

De praktijk en Yoga lessen in de zomer

Ook gedurende de zomer zullen de behandelingen in de praktijk, evenals de Yin Yoga lessen gewoon doorgaan. En als het weer het toelaat: wie weet of er een spontane buitenles zal worden georganiseerd.
In de periode van 17 augustus tot en met 8 september zullen zowel de Massages, Reiki-behandelingen en Yin Yoga lessen vervallen.

Nieuwe groep op donderdagavond

Omdat er gelukkig steeds meer belangstelling ontstaat voor Yin Yoga, worden de lessen steeds drukker bezocht. Om de noodzakelijke persoonlijke aandacht aan de deelnemers te kunnen blijven geven zal na de zomervakantie een 2e les starten op de donderdagavond. Deze zal starten om 20:30 en eindigen om 21:45u.
Heb jij interesse in Yin Yoga en is 19:00u niet het ideale tijdstip voor jou? Dan kun je er voor kiezen in te stromen in deze nieuwe groep.

Extra workshops in de zomer

Hou de website en Social Media in de gaten om te zien of en welke extra Workshops er gedurende de zomermaanden bij In Balans worden gegeven. Laat je verrassen!

Massage en Reiki

Tenslotte: je kunt ook in 2019 genieten van een moment voor jezelf. Denk aan een heerlijke ontspanningsmassage, een verwarmende hotstonemassage of een Reiki behandeling voor meer energie en het stimuleren van je zelfgenezende vermogen. Natuurlijk met de aandacht die jij verdient. Er zit altijd wel iets voor jou bij. De behandelingen vinden plaats in de ontspannen sfeer van mijn praktijk aan huis. Kom het zelf eens ervaren en maak een afspraak. Ben aardig voor je zelf, je bent het waard.

Massage en Reiki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *