HERFST: tijd voor massage

Officieel is woensdag 21 september de herfst begonnen. Herfst is het seizoen van mooie warme tinten: geel, bruin, rood en oranje gekleurde bladeren; paddenstoelen, beukennootjes en kastanjes. Het wordt kouder, donkerder en stiller. De natuur trekt zich langzaam terug en keert naar binnen. Dat is eigenlijk wat wij mensen ook doen. Na in de zomer veel buiten te zijn geweest in luchtige kleding om te profiteren van de positieve effecten van de zon (warmte en licht), trekken we ons nu terug in onze woning. Er is veel warmte en gezelligheid maar de herfst heeft ook een keerzijde.

Herfstdipje
De herfst kan met zijn donkere en regenachtige dagen bij sommige mensen zorgen voor een somber gevoel. Je voelt je minder fit, snel vermoeid en je hebt vaak meer eetlust. Om een herfstdipje te voorkomen is het belangrijk om veel buiten te zijn en zo voldoende licht tot je te nemen. Maak een heerlijke wandeling of gebruik wat vaker de fiets in plaats van de auto. De frisse buitenlucht, het licht en de beweging hebben een positieve invloed op je gemoedstoestand. 

Ontspanningsmassage
Een heerlijke ontspanningsmassage met aromatische olie op basis van amandel- en jojobaolie, is een krachtig middel tegen een herfstdip én een droge huid. Massage zorgt voor ontspanning, werkt verkwikkend en geeft je huid warmte door wrijven, strijken en kneden.Zie ontspanningsmassage als een moment van aandacht voor jezelf, even tijd om op te laden. Het helpt om een gevoel van fysiek, mentaal en emotioneel welzijn te creëren. Ook werkt het goed tegen stress, omdat het de uitgifte van de hormonen cortisol en adrenaline vermindert, die betrokken zijn bij stress en paniek. Daarnaast zorgt het voor een gelukkig gevoel door het vrijkomen van gelukshormonen (endorfine).

Afvoeren van afvalstoffen en een betere doorbloeding
Heb je last van spierpijn of stijfheid? Gebleken is dat massage helpt om stijfheid uit je lichaam te verdrijven. Door een massage worden afvalstoffen sneller uit je lichaam verwijderd zodat genezingsprocessen worden versneld. Daarnaast verbetert een stevige massage je doorbloeding. De verhoogde bloedcirculatie versnelt de toevoer van voedingstoffen naar beschadigde spieren. Het (bind)weefsel wordt hierdoor elastischer waardoor spieren zich weer vrijer kunnen bewegen. Dit geeft je herstel een boost en maakt je spieren minder pijnlijk.

Het is voor mij, als ik een ontspanningsmassage of HotStone Massage heb gegeven, steeds weer mooi om te zien wat het met mensen doet. Ze gaan zoveel anders weg dan ze zijn binnen gekomen. Het geeft mij ontzettend veel voldoening om te merken dat iemand tijdens een massage helemaal kan ontspannen. Je voelt het onder je handen gebeuren. Vaak komt iemand druk (pratend) binnen maar al na enkele minuten komt de totale ontspanning.

Ook toe aan een heerlijke ontspanningsmassage of een verwarmende HotStone Massage?

Mail john@bonasana.nl bel of app 06 2565 3052 voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *