(Yin) Yoga bij Kaldenbroeck, Home of Health & Happiness

Yoga Seizoen 2017 / 2018 op Kaldenbroeck

Voor het nieuwe seizoen dat in september van start gaat, zijn 4 Yoga lessen gepland met voor elke les een maximum aantal deelnemers van 10 per les.

Iedereen kan yoga beoefenen, ongeacht leeftijd of achtergrond. Ieder oefent op eigen wijze, naar eigen mogelijkheden. Je hoeft dus ook helemaal geen soepel lichaam te hebben om deel te kunnen nemen aan de les. Het gaat om de persoonlijke ervaring. Yoga is een proces van bewustwording, een ontdekkingstocht naar jezelf. Yoga geeft je steeds meer ruimte en rust in je lichaam, in je denken en in je leven.

Op maandag zijn er twee lessen Hatha Yoga door Marlien Bongers (19:00 & 20:30).
Dinsdag is er er een les Hatha Yoga door Eva Wetsteijn (09.30 uur) en een les Yin Yoga door John Boon (19.00 uur)

HATHA YOGA

Hatha yoga is het verbinden van lichaam, geest en het denken door middel van beweging, adem en ontspanning. Door het beoefenen van fysieke houdingen voel je je lichaam bewust en leer je het lichaam beter kennen. Het is als het ware een“ont-moeting” met jezelf. Je ervaart waar eventuele spanningen zitten en leert die los te laten. De adem speelt hierbij een belangrijke rol. Zachte meditatieve oefeningen worden afgewisseld met houdingen waarin je je eigen kracht en energie kunt ervaren.

YIN YOGA

Yin Yoga is een zachte yogavorm zonder krachtinspanning, gericht op bindweefsel i.p.v. op spieren, zoals bij veel vormen van Yoga en sport. Je verblijft minimaal 2-3 minuten in de houding waardoor deze yogavorm een meditatief en rustgevend effect heeft. Yin Yoga zorgt voor rek in het dieper liggende bindweefsel en creëert daardoor meer ruimte in ons lichaam. Bindweefsel kan bevriezen/uitdrogen bij inactiviteit, blessures of pijnklachten (blokkades). Yin Yoga zorgt ervoor dat het bevroren ijs gaat smelten waardoor  klachten verminderen en/of herstellen. Je kunt het ook beoefenen als balans naast een langdurig eenzijdig fysieke belasting zoals autorijden of een zittend beroep. Het effect van Yin Yoga houdingen is een flexibeler, beweeglijker lichaam. Yin Yoga geeft ruimte in je lijf, je hoofd en in je hart en zorgt uiteindelijk voor een sterker fysiek, emotioneel en mentaal lichaam.

Voor meer informatie klik hier

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *