… meer

 • Ik ben John Boon, geboren op 20 december 1954 in Venlo (Li) en getrouwd met Gonnie, vader van dochter Danielle (1983) en zoon Paul (1986),  wonende in Venlo. Danielle en Ralf hebben ons een prachtige kleinzoon Mees en een mooie kleindochter Lize-Sofie geschonken. Paul en Lisa zorgden voor 3 prachtige stamhouders: Joas, James en sinds 2022 Justin.
 • Sinds 1974 was ik werkzaam in de Informatie Technologie, een technisch beroep dus. Eerst als operator, vervolgens programmeur, technisch ontwerper, functioneel ontwerper, Sr. System Support Engineer en tenslotte als Sr. Application Engineer .
 • In 2007 hebben een aantal ingrijpende gebeurtenissen plaatsgevonden: om te beginnen 3x een hartinfarct, het overlijden van mijn vader aan de teruggekeerde darmkanker en ben ik totaal ingestort. Dat heeft mij doen zoeken naar stabiliteit en meer evenwicht tussen ratio en emotie. Deze zoektocht heeft mij in 2008 met Reiki in contact gebracht dankzij mijn toenmalige bedrijfsarts. Ik was redelijk murw en tamelijk down en onder andere voetreflexologie en Reiki hebben enorm geholpen daar iets aan te doen. Ik voelde mij weer fit en vitaal en kon ook de nieuwe tegenslagen met mijn gezondheid veel beter verwerken. Het was voor mij een wonderlijke ervaring. Reiki maakte het doorstaan en verwerken van een 4e hartinfarct “makkelijker”. Het warme contact met mensen (emotioneel) zorgde voor een welkome verdieping in mijn leven.
 • Naast Reiki was ik gestart met het geven van intuïtieve massages in beperkte kring. Deze andere manier van ontspanning brengen beviel zo goed dat ik daar meer mee wilde gaan doen. Omdat ik ook achtergrond(kennis) wilde hebben ben ik diverse cursussen gaan volgen, gericht op het geven van (Balinese) Ontspannings Massage en Hotstone Massage.
  Net als het geven van Reiki brengt ook het geven van een massage veel ontspanning en voldoening bij de ontvanger en gever. Beide technieken vullen elkaar goed aan en zijn mooi te combineren.
 • In 2014 is mijn langgekoesterde wens in vervulling gegaan en heb ik een onvergetelijke reis naar Azië gemaakt. Kijk voor een impressie van deze prachtige reis door het indrukwekkende Nepal (voor altijd in mijn hart) met zijn vriendelijke, lieve mensen en mooie cultuur, architectuur en natuur eens in mijn Facebook  fotoalbum.
 • Een tweede reis naar Azië mocht ik in het najaar van 2015 maken, dit keer naar het mooie Sri Lanka. Ook van deze geweldige reis heb ik een prachtig Facebook fotoalbum gemaakt en ik wil je graag uitnodigen ook deze impressie te bekijken.
 • Na jarenlang (Yin)Yoga te hebben beoefend kwam de YIN Opleiding uit Sneek op mijn pad, waar YIN staat voor Your Inner Nature. “Die is voor mij”, dacht ik meteen. De eerste module heb ik in december 2015 met veel interesse en plezier gevolgd bij WeYoga in Horst waar een gedreven Emrik op geheel eigen wijze de opleiding presenteerde aan een groep enthousiaste cursisten. Eind 2015 sloeg het noodlot opnieuw toe en kreeg ik totaal onverwacht mijn inmiddels 5e (zware) hartinfarct, waarvan ik lichamelijk, dankzij een goede conditie, tamelijk snel herstelde. De mentale impact was echter groter maar ook nu heeft Reiki en Yoga een positieve invloed op het herstel gehad. In januari 2016 heb ik de tweede module van de YIN Opleiding succesvol kunnen afronden mede door de geweldige steun van Emrik en mijn medecursisten.
 • Nadat ik volledig was hersteld heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben in oktober 2016 gestart met het geven van YIN lessen en workshops. Dit doe ik nog steeds met heel veel plezier onder een mooie bedrijfsnaam: Bonasana – praktijk voor Massage, Yoga en Reiki.
  Hoe deze naam tot stand is gekomen? Daar is lang over nagedacht.
  Uitgesproken als Boonasana is het een verwijzing naar mijn achternaam: Boon.
  Maar er zit meer in die naam:
  Het woord Bon – Goed. Jij bent goed zoals je bent, mooi mens!
  Het woord Asana – (Yoga) houding. Bon Asana: goede (lichaams)houding, waar we samen aan werken op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel nivo.
  Het woord Sana – gezondheid. Bon Sana: goede (geestelijke) gezondheid die we samen realiseren middels Massage, Yin Yoga en/of Reiki.
 • In november 2017 heb ik met Djoser een mooie rondreis door Zuid-India gemaakt terwijl de oorspronkelijke intentie was om Myanmar te bezoeken. Gezien de gevoelige situatie aldaar, heb ik dat niet willen doen. Zuid-India was echter een geweldig alternatief met prachtige natuur, indrukwekkende tempels en bovenal mooie, vriendelijke en behulpzame mensen.  Mede daardoor was de ambulancerit en een nacht in het ziekenhuis op de hartbewaking “goed” te doen! Kijk eens naar mijn impressie van deze prachtige reis in het Facebook fotoalbum

 • 2018 was een jaar met heftige veranderingen. Vanaf April ben ik, na 44 jaar, gestopt met mijn reguliere baan in de Informatie Technologie. Begin Mei schonk onze zoon ons een prachtige kleinzoon (stamhouder). In Juli heeft mijn moeder voor euthanasie gekozen vanwege uitzichtloos, ondraaglijk lijden. Het was een niet te winnen strijd tegen ALS waarbij zij steeds meer zelfstandigheid heeft moeten inleveren. Zelf gaf ze aan: “het is goed zo, ik heb een mooi leven gehad”. Dat is pas echte overgave!
 • September 2019 werd ik op vakantie in Merano (Italië) getroffen door een reusachtige hersenbloeding (acuut subduraal hematoom). Door tijdig ingrijpen middels een risicovolle operatie in het nabij gelegen Neurochirurgisch centrum van Bolzano, is de schade zeer beperkt gebleven. Ook in deze situatie kwam de fysieke conditie, jarenlange (Yin) Yoga ervaring en Reiki mij goed van pas om er mentaal en emotioneel mee om te kunnen gaan. Acceptatie, Loslaten, Overgave en Vertrouwen zijn de thema’s die mij enorm hebben geholpen alles goed te doorstaan. Vier weken na de operatie gaf ik weer de eerste behandelingen en Yin Yoga lessen. Het zelfherstellende vermogen van de mens is fantastisch.
 • Door omstandigheden was het er een aantal jaren niet van gekomen maar november 2023 was het dan eindelijk weer zover. Met Djoser en een mooie groep mensen heb ik een prachtige rondreis gemaakt door Indonesië waarbij Sumatra, Java en Bali werden bezocht. Wat heb ik weer genoten van natuur, mensen, cultuur en niet te vergeten het heerlijke eten. Kijk voor een mooie impressie van deze mooie reis eens in mijn Albelli fotoalbum

Ik hoop jou ook eens te mogen ontmoeten in de praktijk of studio!