… meer

 • Ik ben John Boon, geboren op 20 december 1954 in Venlo (Li) en getrouwd met Gonnie, ben vader van een dochter en een zoon en woon in Venlo. Mijn dochter heeft ons begin 2010 een prachtige kleinzoon geschonken en medio 2012 een hele mooie kleindochter.
 • 2018 was het jaar van nogal wat heftige veranderingen. Vanaf April ben ik, na 44 jaar, gestopt met mijn reguliere baan in de Informatie Technologie. Begin Mei schonk onze zoon ons een prachtige kleinzoon (stamhouder). In Juli heeft mijn moeder voor euthanasie gekozen vanwege uitzichtloos, ondraaglijk lijden. Het was een niet te winnen strijd tegen ALS waarbij zij steeds meer zelfstandigheid heeft moeten inleveren. Zelf gaf ze aan: “het is goed zo, ik heb een mooi leven gehad”. Overgave!
 • September 2019 werd ik op vakantie in Italië getroffen door een reusachtige hersenbloeding (acuut subduraal hematoom). Door tijdig ingrijpen middels een risicovolle operatie, in het nabij gelegen Neurochirurgisch centrum van Bolzano, is de schade zeer beperkt gebleven. Ook in deze situatie kwam de fysieke conditie, jarenlange (Yin)Yoga ervaring en Reiki mij goed van pas om er mentaal en emotioneel mee om te kunnen gaan. Acceptatie, Loslaten, Overgave en Vertrouwen zijn de thema’s die mij enorm hebben geholpen alles te doorstaan.
 • Sinds 1974 was ik werkzaam in de Informatie Technologie, een technisch beroep dus. Eerst als operator, vervolgens programmeur, technisch ontwerper, functioneel ontwerper en daarna als Sr. Application Engineer.
 • Door nogal wat ingrijpende gebeurtenissen in mijn leven ben ik gaan zoeken naar stabiliteit en meer evenwicht tussen ratio en emotie. Deze zoektocht heeft mij in 2008 met Reiki in contact gebracht. Ik was redelijk murw en tamelijk down en onder andere voetreflexologie en Reiki hebben toen enorm geholpen daar iets aan te doen. Ik voelde mij weer fit en vitaal en kon ook de nieuwe tegenslagen met mijn gezondheid veel beter verwerken. Het was voor mij een wonderlijke ervaring. Ongeveer 1 jaar na de Reiki-1 cursus (jan 2009) heb ik met veel plezier de Reiki-2 cursus afgerond (feb 2010). Het warme contact met mensen (emotioneel) staat in schril contrast met het vaak koele technische karakter (rationeel) van mijn werk. Een welkome verdieping van mijn leven.
 • Naast Reiki ben ik gestart met het geven van intuïtieve massages in beperkte kring. Deze andere manier van ontspanning brengen, beviel zo enorm goed dat ik daar meer mee wilde gaan doen. Omdat ik ook achtergrond(kennis) wilde hebben ben ik diverse cursussen gaan volgen onder andere gericht op het geven van (Balinese) ontspannings- en hotstonemassage.
  Net als het geven van Reiki brengt ook het geven van een massage veel ontspanning en voldoening bij de ontvanger en gever. Beide technieken vullen elkaar goed aan en zijn mooi te combineren.
 • In 2014 is mijn langgekoesterde wens in vervulling gegaan en heb ik een onvergetelijke reis naar Azië gemaakt. Kijk voor een impressie van deze prachtige reis door het indrukwekkende Nepal met zijn vriendelijke, lieve mensen en mooie cultuur, architectuur en natuur eens in mijn online fotoboek.
 • Een tweede reis naar Azië mocht ik in het najaar van 2015 maken, dit keer naar het mooie Sri Lanka. Ook van deze geweldige reis heb ik een prachtig online fotoboek gemaakt en ik wil je graag uitnodigen ook deze impressie te bekijken.
 • Na jarenlang (Yin)yoga te hebben beoefend kwam de Yin Yoga Docenten Opleiding op mijn pad. “Die is voor mij”, dacht ik meteen. De eerste module heb ik in december 2015 met veel interesse en plezier gevolgd bij WeYoga in Horst waar een gedreven Emrik op geheel eigen wijze de opleiding presenteerde aan een groep enthousiaste cursisten. Eind 2015 sloeg het noodlot opnieuw toe en kreeg ik totaal onverwacht mijn inmiddels 5e (zware) hartinfarct, waarvan ik lichamelijk, dankzij een goede conditie, tamelijk snel herstelde. De mentale impact was echter groter maar ook nu heeft Reiki en Yoga een positieve invloed op het herstel gehad. In januari 2016 heb ik de tweede module van de Yin Yoga Docenten Opleiding succesvol kunnen afronden mede door de geweldige steun van Emrik en mijn medecursiste
 • Nadat ik volledig was hersteld heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben in oktober 2016 gestart met het geven van Yin Yoga lessen. Dit doe ik met heel veel plezier en sinds juni dit jaar onder een mooie nieuwe bedrijfsnaam. BONASANA: praktijk voor Massage, Yoga en Reiki.
  Hoe deze naam tot stand is gekomen? Daar is lang over nagedacht.
  Uitgesproken als Boonasana is het een verwijzing naar mijn achternaam: Boon.
  Maar er zit meer in die naam:
  Het woord Bon – Goed. Jij bent goed zoals je bent, mooi mens!
  Het woord Asana – (Yoga) houding. Bon Asana: goede (lichaams)houding, waar we samen aan werken op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel nivo.
  Het woord Sana – gezondheid. Bon Sana: goede (geestelijke) gezondheid die we samen realiseren middels Massage, Yoga en/of Reiki.
 • In november 2017 heb ik met Djoser een mooie rondreis door Zuid-India gemaakt terwijl de oorspronkelijke intentie was om Myanmar te bezoeken. Gezien de gevoelige situatie aldaar, heb ik dat niet willen doen. Zuid-India was echter een geweldig alternatief met prachtige natuur, indrukwekkende tempels en bovenal mooie, vriendelijke en behulpzame mensen.  Mede daardoor was de ambulancerit en een nacht in het ziekenhuis op de hartbewaking “goed” te doen! Kijk eens naar mijn impressie van deze prachtige reis in het online fotoboek.

  Ik hoop jou ook eens te mogen ontmoeten in de praktijk of studio!