Info Yin Yoga

Verzachting, verstilling en verbinding in en met jezelf. Of-te-wel Your Inner Nature. YIN als levensbeschouwing. Daarin probeer ik jou te ondersteunen, op een eigen wijze, die wel of niet bij jou past. Hoe beschouw jij het leven, hoe aanschouw jij jezelf, de ander, de wereld waarin we leven. Yin is geen trucje (leren). Niet voor mij en ook niet voor jou. is. Het is geen religie. Er is geen guru of God in YIN die vertelt wat je moet doen, eten, zeggen, voelen. YIN is ook geen oefening waarbij je streeft om je lichaam zo perfect mogelijk neer te leggen, waarbij je een kunstje uitvoert. YIN draait om jou, wat er in jou leeft en hoe jij tegen het leven aankijkt. Niks meer en niks minder. Juist nu is Yin zo ontzettend belangrijk. Om samen een plek te creëren waar ruimte is, aandacht, warmte, geborgenheid en veiligheid.

Yogahoudingen, als onderdeel van YIN, is jezelf vinden, grenzen verkennen en verleggen middels fysieke, mentale en spirituele houdingen. Yoga vind zijn oorsprong in het oude India. Het woord Yoga is afgeleid van het Sanskriet-woord yuj en betekent verenigen, samenbrengen, verbinden, concentreren van aandacht. Yoga is een krachtige en mooie manier om het lichaam, het intellect, het verstand, de emoties en de wil te leren beheersen. Yoga betekent het bereiken van een geestelijke staat van zijn, waardoor men in staat is de aspecten van het bestaan op evenwichtige wijze te benaderen.

YIN is in toenemende populair. Steeds meer mensen ervaren de voordelen voor lichaam en geest. De motieven variëren van ontspanning, fysieke, emotionele en mentale problemen, het beheersen van stress tot het zoeken van balans en rust, zingeving en spiritualiteit. Yoga heeft voor iedereen belangrijke aspecten te bieden. Er wordt meestal gewerkt met lichamelijke houdingen, ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen, concentratie en meditatie voor body, mind en soul.