Vrijdag 12 april: Yin 3.3

Yin 3.3 met als aandachtspunt het 5e (keel) chakra

Durf je de kracht van herhaling aan? Dan ben je van harte welkom bij Yin 3.3. Wat is dat, Yin 3.3? Het zijn de bekende Yin Yoga houdingen maar het effect gaat veel dieper, door herhaling. Het aantal herhalingen is gebaseerd op de Fibonacci reeksen en we gaan minimaal 3 x 3 minuten in een houding. Je gaat verder dan alleen het rekken en strekken van je bindweefsel. Je gaat voorbij aan de materie, je lichaam. Je gaat herkennen wat er in al jouw diepere lagen ligt opgeslagen en waar je aan mag werken en wat je allemaal mag oplossen en loslaten. Daarbij kom je verder dan je ooit bent geweest. Yin 3.3 dien je vooral zelf te ondergaan.
.
Op vrijdag 12 april van 19:00 – 21:00 u kun JIJ deelnemen aan de eerste workshop Yin 3.3 bij In Balans Venlo.
.
Deze workshop is gericht op JOU. Je gaat op zoek naar jezelf. Alles van JOU wordt aangeraakt: je fysieke en energetische lichaam, je emotionele, mentale en spirituele laag. Wat ga jij doen in de houding(en): vechten (ego, weerstand, draak) of overgave (balans, vrede, zijn)?
.
Heb jij interesse in deze uitdaging met/voor jezelf, meld je dan nu aan. Ben je zwanger? Dan mag je helaas niet deelnemen.
.
Mail: john@bonasana.nl
Kosten: €20,00 pp incl. thee en …

Lente Yin Yoga XL, 15 maart

De LENTE is in aantocht. Kijk, ruik, luister en voel maar.
Van winter (yin) naar lente (yang) is een beweging naar een nieuw begin, uitbreiding en verandering. Lente is de tijd om je grenzen te verkennen en je te verbinden met het ontluikende en nieuwe gevoel in de natuur en JOU.

Voel je welkom bij de Yin Yoga XL les die volledig in het teken staat van de Lente en de grote voorjaarsschoonmaak. Denk daarbij niet in de laatste plaats aan de opruiming van lichaam en geest na de afgelopen ongetwijfeld geslaagde carnavalsdagen.
De les is afgestemd op de hout-energie van de lente. Centraal staan de organen lever (yin) en galblaas (yang) en de bijbehorende meridianen. De daarop afgestemde houdingen inspireren je:

  • tot een diepe ontspanning van je lichaam
  • het zenuwstelsel in balans te brengen
  • je emoties tot rust te brengen
  • tot een fysieke, mentale en emotioneel detox

Mogelijk is dit voor jou een eerste kennismaking met Yin Yoga. Yin Yoga richt zich op rust, voelen, loslaten en accepteren. We werken in op het dieperliggende bindweefsel (fascia) door langer in een houding te zitten of liggen. YIN is IN en reeds voor velen een uitstekende manier om tot diepe ontspanning te komen, zowel op de mat als in het dagelijkse leven. Het heeft alle elementen in zich waar Yoga voor is bedoeld: therapeutisch, functioneel, ondersteunend én leuk.

Na de les kun je ervaringen delen en genieten van een glas thee.
Geef je snel op voor deze Yinspirerende les: vol=vol.
Vrijdag 15 maart van 19:00 – 20:30u, YogaHuis Venlo.
Kosten zijn €15,– per deelnemer.
Mail: john@bonasana.nl

Nieuwsbrief februari 2019

Afscheid van het YogaHuis

Beste Yogini’s en Yogi’s: na rijp beraad en met gemengde gevoelens heb ik besloten de Yogalessen van de donderdagavond bij het YogaHuis Venlo elders onder te brengen. Hiervoor heb ik een mooie nieuwe locatie gevonden: InBalans Venlo, Ferd. Bolstraat 47. Hier geef ik al een tijdlang op de vrijdagochtend les. Met ingang van April 2019 zullen al mijn lessen en workshops plaatsvinden bij InBalans Venlo.

InBalans Venlo
YogaHuis Venlo

Workshops XL en 3.3

Na een succesvolle editie van de Yin 3.3 workshop op 15 februari staat nu een Yin Yoga XL workshop gepland op 15 maart 2019 in het YogaHuis Venlo. Dit zal tevens de laatste zijn in het YogaHuis. De volgende workshops worden gegeven bij InBalans op de Ferd. Bolstraat 47. Zie het lesrooster voor de geplande data. Noteer deze data in je agenda en geef je snel op om zeker te zijn van een plek.

Workshops XL
Workshop 3.3

Massage en Reiki

Tenslotte: je kunt ook in 2019 genieten van een moment voor jezelf. Denk aan een heerlijke ontspanningsmassage, een verwarmende hotstonemassage of een Reiki behandeling voor meer energie en het stimuleren van je zelfgenezende vermogen. Natuurlijk met de aandacht die jij verdient. Er zit altijd wel iets voor jou bij. De behandelingen vinden plaats in de ontspannen sfeer van mijn praktijk aan huis. Kom het zelf eens ervaren en maak een afspraak. Ben aardig voor je zelf, je bent het waard.

Massage en Reiki

Feedback deelnemers Yin (XL/3.3)

Dankje wel!! Buiten last van mn schouder met name rechts heb ik nergens iets gemerkt. Wel goed en lang geslapen vrijdag op zaterdagnacht en s’avonds moe inderdaad.
Malou

Bedankt voor de informatie. Het was een hele fijne les, ik voelde me direct na de les een stuk ‘losser’, kon makkelijker bewegen, een fijn gevoel. Ik heb ook heel goed kunnen slapen. Dus de effecten op korte termijn zijn dus fijn!
Esther 

Zaterdag voelde ik me wel goed. Ik had verwacht dat ik meer spierpijn zou hebben van de les. Vooral van het zo lang volhouden van de houdingen. In de avond kreeg ik wel een beetje spierpijn aan mijn benen. Ik denk dat ik de volgende keer eens een yin yoga XL les wil bijwonen. Persoonlijk doe ik liever meer houdingen dan één houding 3 keer.
Cheng-Ji

Ja helemaal bijgekomen. Ik vond het erg fijn. Het is zeer zeker intensiever dan de normale yin, de ochtend daarna was ik redelijk misselijk. Maar ik vond dat niet storend. Gedurende de 3.3 had ik duidelijk de waarneming dat ik dieper kwam en de gevoelens/emoties intenser waren. Voor mij erg positief allemaal. Ga je ermee door.. zo ja.. wanneer is de volgende?
Mark

Gisteren heb ik voor de derde keer meegedaan met de Yin-Yoga lessen van John Boon waar ik kort wat over wil vertellen:
De eerste keer dat ik mee gedaan heb is half december geweest. Ik zat toen met behoorlijk wat problemen met mijn heup waar ik wekelijks voor naar de fysio ging.
De lessen van John en vooral de effecten van de oefeningen die ik gedaan heb zijn zo positief geweest in die eerste dagen na de lessen dat ik voor thuis ook een matje en kussentje gekocht heb zodat ik thuis door kon gaan met de poses. Ook mijn fysio therapeut vond het zeer positief dat ik dit deed en vertelde me dat mij dat zeker ging helpen de problemen te verminderen. Ik heb nu nog maar één keer in de drie weken een afspraak bij de fysio en heb er vertrouwen in dat ik op een gegeven moment nog met veel lagere frequentie hoef te gaan. Daarmee wil ik in ieder geval vertellen hoe belangrijk deze lessen voor onze gezondheid kunnen zijn…laat staan wat ook anderen hiermee kunnen bereiken.
John

Yin 3.3 was hard werken, maar wel heerlijk! Wat mij betreft mag je me t hele jaar op je deelnemerslijst van 3.3 zetten!!
Suzanne

Wat goed van je dat je deze mail nog nastuurt, altijd fijn om te horen hoe jou deelnemers de les hebben ervaren. Ikzelf vondt het een intensieve les, dit kwam vooral door de herhaling van 3x dezelfde houding. Hierdoor merkte ik ook dat ik bij bepaalde houdingen de derde maal in de houding toch wat met mezelf in gevecht ging….
Eenmaal thuis en ook vandaag merk ik wel enorm dat in mijn onderrug/bekkengebied meer ruimte is gekomen, het voelt echt meer open. Dus die herhalingen zijn blijkbaar toch ergens goed voor😉. Wat de les voor mijzelf ook intensief maakte waren de maar korte pauzes tussendoor…. normaal krijg je toch iets langer de tijd om na te voelen en om weer een beetje ‘bij te komen’. nu volgden de houdingen zich wat sneller na elkaar maar dat is natuurlijk voor iedereen persoonlijk, maar voor mij maakt dat het ook intensiever denk ik.
Verder enorm goed geslapen, vandaag vol energie; waarschijnlijk door de combinatie van de heerlijke zon en de fijne les van gisteren. De energie stroomt beter door in mijn lichaam, echt dat voel ik, bedankt daarvoor. Ook nog bedankt voor de extra achtergrond informatie.
Joyce

Ik voelde me vrijdagavond heel anders dan na een normale yin- yoga les.
Ik vond de les best wel pittig; heb goed mijn best gedaan maar ben nauwelijks over mijn grenzen gegaan. Een oefening drie keer achter elkaar vond ik niet echt fijn. De rust van 1 minuut was net te kort. Na de les moest ik nog naar een verjaardag; dat had ik beter niet kunnen doen; het paste niet echt. We bleven gelukkig niet lang. Ik heb best goed geslapen ,maar vreemd gedroomd; het voelde vreemd; het meeste heb ik niet onthouden.
s’Morgens had ik hoofdpijn; dat heb ik bijna nooit. Gedurende de dag kreeg ik last van mijn linker- kaak; dat duurde tot de avond. Ook vannacht heb ik vreemd gedroomd; ik werd later wakker dan anders. Ik heb me zaterdag en vandaag rustig gehouden. Mijn energielevel was anders dan anders. Ik heb mijn gevoel gevolgd dat ik mild moest zijn met mezelf. Ik voel me tussen verdrietig en rustig en in balans. Ik vind de normale lessen fijner.
De vibe van de groep vond ik niet aangenaam, terwijl mijn twee buren me wel heel goed deden. Ik denk dat ik geen yin 3.3 meer zal meedoen.
Willy

Ik vond ‘t heerlijk!!  Ik heb ervan genoten.
Enthousiast vertelde ik thuis over de les, ik was opgewekt en blij!
En weer werd bevestigd dat ik de juiste keuze heb gemaakt om te gaan yinnen.
Alsof ik mijn heil erin gevonden heb 😊
Ik heb (voor mijn doen) best redelijk geslapen.
Bedankt voor weer een mooie yin 3.3
Karolien 

Vond de les heerlijk, lekker zelf diep wegzakken, voelde zaterdag mijn onderrug, van de Seal denk ik, maar voel wel dat dit een goede houding is voor mij.
Verder ben ik wat emotioneler deze dagen, merk dat er wat geraakt is, dit is alleen maar goed, kunnen we opruimen en alles even goed overdenken.
Bedankt voor de les en de achtergrond informatie, daar kan ik wat mee.😊
Kom zeker nog eens op een Xl les of 3.3.
Jeanne

Het was een fijne ervaring voor mij! Goed om eens écht te voelen wat er in mijn lichaam gebeurt en door middel van mijn ademhaling steeds dieper in een houding te komen. De les vloog voorbij! Ik heb die nacht goed geslapen, maar gisteren overdag voelde ik me lichamelijk niet zo lekker.. heel moe, beetje duizelig en futloos. Kan dat door de les komen? Of zal het eraan liggen dat Jix me om 6.10 uur al wakker maakte haha…. Ik ben ‘s middags nog een uurtje gaan slapen en ‘s avonds voelde ik me weer wat beter.
Bedankt voor de les!
Maartje 

Bedankt voor de heerlijke les. Ik heb geslapen als een roos. Bijzondere ervaring Yin 3.3.
Bedankt voor je fijne energie. Tot gauw!
Dorien

Was weer een mooie les. Dit keer geen misselijkheid gevoeld. Wat meer dromen, dat wel. Maar gaat prima.. op naar de volgende!
Mark

Ik had inderdaad geen spierpijn vanmorgen! 🙂 Nogmaals dank voor de les, het was zeer nuttig (en interessant). Het ervaren is toch anders dan erover praten. Ik denk zeker dat we deze lessen een plek kunnen geven binnen het LIFE project, met name het positieve effect op zaken als rugpijn, RSI, etc. zal mensen aanspreken en er hopelijk voor zorgen dat mensen eerder bereid zijn het een keer te proberen.
Mireille

Ik sluit me aan bij Mireille! Ook geen spierpijn of bindweefselpijn (als dat mocht bestaan!). Dankjewel voor de wijze waarop je ook de les hebt gegeven, compliment!
Vanuit de psychologische kant zal het zeker ook passen: er zit een wat mindful achtige benadering in (ademhaling, bodyscan en ga naar het gebied waar je wat voelt, let it be). Mooi ten aanzien van onze insteek: herstel & ontspanning ter voorkoming van stress of het kunnen hanteren van stress.
Diana

Is (Yin) Yoga iets voor hardlopers? Deze vraag houdt mij al langer bezig. Past Yoga in het trainingsprogramma, brengt het iets extra’s etc. etc.?
Eind vorig jaar zag ik bij mij op het werk een informatiefolder over Yin Yoga. Mijn interesse was gewekt en ik heb contact opgenomen met John Boon, een collega die zich deze vorm van Yoga eigen heeft gemaakt en sinds medio 2016 Yin Yoga lessen geeft.
John heeft mij helder verteld wat deze vorm van Yoga inhoudt en wat Yin Yoga een hardloper kan bieden. Door John’s enthousiasme ben ik me er meer in gaan verdiepen en kwam tot de conclusie dat ik in ieder geval ‘n les wilde bijwonen en het bij mijn collega trainers onder de aandacht wilde brengen.
De Yoga ruimte is geluiddicht zodat je niet gestoord wordt en je je helemaal kunt focussen op de les. Verder is er rustgevende muziek op de achtergrond en zorgt de geur van wierook voor een mystieke setting.
John startte met een rustige uitleg en daarna volgden de oefeningen/houdingen die je enkele minuten aanhield, afgewisseld met ontspanningsmomenten. De oefeningen kon ieder op zijn eigen niveau doen en met behulp van John werden er grenzen verlegd qua souplesse/lenigheid. Het moeilijkste vond ik om mijn spieren niet aan te spannen tijdens de houdingen, juist dit loslaten zorgt er ook voor dat je na afloop geen spierpijn krijgt. De negentig minuten vlogen voorbij en onder het genot van een kop thee wisselden we onze ervaringen uit. We waren het er allemaal over eens dat er pittige houdingen tussen zaten die je vaker moet doen om ze goed uit te kunnen voeren. Ieder van ons was van mening dat deze vorm van Yoga een zinvolle aanvulling is voor hardlopers, vooral om soepel en lenig te blijven/worden. Overigens was het verschil in lenigheid goed te zien bij de deelnemers en ik was zeker niet de lenigste 🙂
Charles

Gisterenavond was ik bij jou voor een eerste kennismaking met Yin Yoga.
Toen kon ik nog niet goed verwoorden hoe het voelde, maar nu inmiddels wat beter en dat wil ik graag met jou delen.
Als echte techneut en analist was dit voor mij een nieuwe uitdaging. Ondanks dat voor mij vaak geldt “meten is weten”, sta ik wel open voor andere “technieken” die mij kunnen helpen in mijn privé- en werk-leven. Anders was ik ook niet langs gekomen 😉
Na thuiskomst merkte ik dat ik mij een stuk lichter voelde dan daarvoor.
Ook het energie niveau was veel meer dan op een normale vrijdag avond (einde van de drukke werkweek). Dat viel mij al op. Vannacht in ieder geval goed geslapen en lekker vroeg (voor de wekker) wakker geworden. Ik was toen ook uitgeslapen!
Ik had wel wat last van stijfheid in mijn rug. Na wat standaard rek oefeningetjes ging het een stuk beter. Er zit op dit moment nog een heel lichte irritatie, maar dit belemmerd mij verder niet op de klus-zaterdag. Waarschijnlijk gisteravond toch net iets te diep gegaan bij de “naar-voor-buig” oefening. Je had nog gewaarschuwd, maar eigenwijsheid was iets te sterk … 😉
Verder voel ik mij vandaag heel soepel en los en heb verder geen spierpijn …
vanavond ga ik nog naar een loopwedstrijd (10 km) en ben heel benieuwd hoe dat gaat verlopen.
Ik vond het in ieder geval een erg nuttige avond om eens kennis te maken met deze, voor mij nieuwe vorm van ontspanning. Het positieve vind ik, dat ik ook lichamelijk een positief gevoel heb gekregen. Ik denk dat dit best wel eens een mooie mix kan zijn van fysieke en mentale ontspanning.
Bedankt voor deze inspirerende avond en waarschijnlijk ga je mij nog een keertje terugzien.
Jack

Heerlijk ontspannen, relaxte sfeer en vooral de rust die jij uitstraalt heeft veel rust gebracht bij mij. En daarbij ben ik mij door de oefeningen/houdingen heel bewust geworden van de blokkades die er zijn en ook enigszins los kunnen laten.
Kort gezegd: een heerlijke ervaring en voor herhaling vatbaar! 😇
Inge

Yin 3.3: 15 februari

Draken bevechten.
Zien wat je niet eerder zag.
Onbekende ruimtes ontdekken.

Yin 3.3: een Yinnovatie. Het zijn de bekende Yin Yoga houdingen waarbij het effect verder gaat door herhaling. Het aantal herhalingen is gebaseerd op de Fibonacci reeksen. Je gaat bijvoorbeeld 3 x 3 minuten in een houding. Daarbij ga je voorbij aan je fysieke lichaam. Herkennen wat er in jouw diepere lagen ligt opgeslagen: mentaal, emotioneel en spiritueel. Het bevroren water in jou ontdooien om het weer te laten stromen. Ruimte te scheppen, blokkades weg te nemen en je energie weer ruim baan te geven. Daarbij kom je dieper dan je ooit bent geweest. Je gaat op weg om te helen, heel te worden. Wil je meedoen? Op zoek naar rust, ruimte, bevrijding!
Kom Yin 3.3 zelf beleven. Je kunt je nog aanmelden. Zie ik jou ook?
.
Datum: vrijdag 15 februari.
Tijd: van 19:00 – 21:00u.
Locatie: YogaHuis Venlo.
Kosten: €20,00 pp incl. thee en …
Aanmelden: john@bonasana.nl
Helaas mag je niet deelnemen als je zwanger bent

Nieuwsbrief voor januari 2019

BTW-verhoging

Zoals bekend gaat het BTW tarief per 1 januari 2019 omhoog van 6% naar 9%.
Voor mij aanleiding om, na jaren van gelijke prijzen, de tarieven iets te verhogen.
Nieuwe prijzen kun je vinden bij de diverse activiteiten: Yoga, Massage, Reiki

Workshops in 2019

Ook in 2019 worden er, naast de reguliere lessen, diverse workshops gegeven.
De eerste workshops staan inmiddels gepland. Dit betreft de eerste 3 van de maandelijks terugkerende workshops in het YogaHuis Venlo. Noteer onderstaande data in je agenda en geef je zo snel mogelijk op om verzekerd te zijn van een plaats.

  • Vrijdag 11 januari starten we met de eerste Yin Yoga XL les (1,5 uur) van 2019
  • Vrijdag 15 februari wordt een uitdagende Yin Yoga 3.3 les van 2 uur.
  • Vrijdag 15 maart gevolgd door weer een Yin Yoga XL les van 1,5 uur.

Deze lessen starten steeds om 19:00u en eindigen 20:30u (XL) of 21:00 (3.3).
De kosten bedragen €15 voor een XL les of €20 voor een 3.3 les.
Uiteraard inclusief een goed glas thee met iets lekkers.

Massage en Reikibehandeling

Last but certainly not least: je kunt ook in 2019 genieten van een moment voor jezelf. Denk aan een heerlijke ontspanningsmassage, een verwarmende hotstonemassage of een Reiki behandeling voor het stimuleren van je zelfgenezende vermogen. Natuurlijk met de aandacht die jij verdient. Er zit altijd wel iets voor jou bij. De behandelingen vinden plaats in de ontspannen sfeer van mijn praktijk aan huis. Kom het zelf eens ervaren en maak gewoon een afspraak. Ben lief voor je zelf.

Met Yin en Dans In Balans

Ook in de Kerstperiode weer twee speciale workshops voor de liefhebbers: met Yin en Dans In Balans 🧘‍♀️🧚‍♀️
De workshop start met een Yin Yoga sessie om ruimte te creëren, gevolgd door een dansles, wat een combinatie wordt van werken aan de barre en moderne dans. De workshop wordt afgesloten met ontspanning.

Wanneer zijn deze workshops gepland:
vrijdag 21 dec 19:00-21:00u
donderdag 27 dec 09:30-11:30u
Locatie: In Balans, Ferd. Bolstraat 47

Door de opzet van de workshops ook geschikt voor beginners.
Er wordt een minimum leeftijd van 16 jaar aangehouden. 
De kosten voor deze 2 uur durende workshop zijn €20 pp.
Aanmelden kan per e-mail: info@inbalansvenlo.nl

Yin 3.3

Yin 3.3, wat is dat eigenlijk? Het lijkt misschien op Yin Yoga maar is toch totaal anders. Je gaat verder dan alleen het rekken en strekken van je bindweefsel. Je gaat verder dan de materie, je lichaam. Je gaat herkennen wat er in al jouw diepere lagen ligt opgeslagen en waar je aan mag werken. Daarbij kom je verder dan je ooit bent geweest. Woorden schieten tekort om Yin 3.3 te beschrijven. Yin 3.3 dien je vooral te ondergaan, te beleven.

Ben jij in voor een bijzondere ervaring? Dan mag je deze workshop niet missen! Op vrijdag 14 december van 19:00 – 21:00 u kun je een unieke beleving ondergaan in het YogaHuis Venlo.

Deze workshop is gericht op JOU. Jij gaat op zoek naar jezelf. Alles van JOU wordt aangeraakt: je fysieke en energetische lichaam, je emotionele, mentale en spirituele laag. Wat ga jij doen in de houding(en): vechten (ego, weerstand, draak) of overgave (balans, vrede, zijn)?

Heb jij interesse in dit avontuur met/voor jezelf, meld je dan nu aan. Ben je zwanger? Dan mag je helaas niet deelnemen.

Mail: john@bonasana.nl
Kosten: €17,50 pp incl. thee

Geen Yin Yoga lessen op 15 en 16 november

Om de Yin Yoga lessen voor jullie verder te optimaliseren zal ik 15 en 16 november een bijscholing Yin 3.3 gaan volgen in Antwerpen.
Hierbij alvast wat meer informatie over deze interessante bijscholing.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon

Yin 3.3: Themadag Schildklier & Keelgebied

Yin 3.3 als “epigenetisch” handvat binnen de geneeskunst!
Tijdens deze bijscholing gaan we alle “boekjes te buiten”, kijken we voorbij de chaos en tot in de structuur van het kleinste deel. We nemen je mee in de wondere wereld van Fibonacci, onze energetische en informatie velden, ritme en frequenties, sympathische en parasympatische zenuwstelsel en natuurlijk de relatie tot water.

Wat is er zo anders aan Yin 3.3? Wat kan Yin 3.3 voor jou en je deelnemers betekenen? Wat gebeurt er tijdens Yin 3.3, energetisch en fysiek? Hoe zit het met de aanmaak van neurotransmitters? Hoe implementeer ik Yin 3.3 in mijn lessen?

Allemaal vragen waarop in Yin 3.3. antwoord wordt gegeven. Samen met een portie yin kun je deze dagen weer als inspiratie zien om jouw yinyoga lessen verder te optimaliseren en uit te breiden naar nog meer vitaliteit voor jezelf en voor je deelnemers in de lessen.

Tijdens deze dag zal Emrik je laten ontdekken hoe vernuftig de communicatie in ons lichaam in elkaar steekt.

Themadag Schildklier & Keelgebied
Deze themadag gaat over Schildklier& keelgebied. Dit onderwerp zal de hele dag centraal staan in praktijk, theorie, energetische leer, chakraleer en wat te doen vanuit het oogpunt van de PNEI en Yinyoga en ervaringen van cliënten. Emrik geeft eerst een inleiding over het keelgebied en de schild(schuld)klier. Er wordt een link gelegd vanuit de Yin 3.3. Je krijgt uitleg over keelchakra deficiënties en excessen. Kortom, alle informatie en handvatten om gericht mee aan de slag te gaan als yogadocent.

HERFST: tijd voor massage

Officieel is woensdag 21 september de herfst begonnen. Herfst is het seizoen van mooie warme tinten: geel, bruin, rood en oranje gekleurde bladeren; paddenstoelen, beukennootjes en kastanjes. Het wordt kouder, donkerder en stiller. De natuur trekt zich langzaam terug en keert naar binnen. Dat is eigenlijk wat wij mensen ook doen. Na in de zomer veel buiten te zijn geweest in luchtige kleding om te profiteren van de positieve effecten van de zon (warmte en licht), trekken we ons nu terug in onze woning. Er is veel warmte en gezelligheid maar de herfst heeft ook een keerzijde.

Herfstdipje
De herfst kan met zijn donkere en regenachtige dagen bij sommige mensen zorgen voor een somber gevoel. Je voelt je minder fit, snel vermoeid en je hebt vaak meer eetlust. Om een herfstdipje te voorkomen is het belangrijk om veel buiten te zijn en zo voldoende licht tot je te nemen. Maak een heerlijke wandeling of gebruik wat vaker de fiets in plaats van de auto. De frisse buitenlucht, het licht en de beweging hebben een positieve invloed op je gemoedstoestand. 

Ontspanningsmassage
Een heerlijke ontspanningsmassage met aromatische olie op basis van amandel- en jojobaolie, is een krachtig middel tegen een herfstdip én een droge huid. Massage zorgt voor ontspanning, werkt verkwikkend en geeft je huid warmte door wrijven, strijken en kneden.Zie ontspanningsmassage als een moment van aandacht voor jezelf, even tijd om op te laden. Het helpt om een gevoel van fysiek, mentaal en emotioneel welzijn te creëren. Ook werkt het goed tegen stress, omdat het de uitgifte van de hormonen cortisol en adrenaline vermindert, die betrokken zijn bij stress en paniek. Daarnaast zorgt het voor een gelukkig gevoel door het vrijkomen van gelukshormonen (endorfine).

Afvoeren van afvalstoffen en een betere doorbloeding
Heb je last van spierpijn of stijfheid? Gebleken is dat massage helpt om stijfheid uit je lichaam te verdrijven. Door een massage worden afvalstoffen sneller uit je lichaam verwijderd zodat genezingsprocessen worden versneld. Daarnaast verbetert een stevige massage je doorbloeding. De verhoogde bloedcirculatie versnelt de toevoer van voedingstoffen naar beschadigde spieren. Het (bind)weefsel wordt hierdoor elastischer waardoor spieren zich weer vrijer kunnen bewegen. Dit geeft je herstel een boost en maakt je spieren minder pijnlijk.

Het is voor mij, als ik een ontspanningsmassage of HotStone Massage heb gegeven, steeds weer mooi om te zien wat het met mensen doet. Ze gaan zoveel anders weg dan ze zijn binnen gekomen. Het geeft mij ontzettend veel voldoening om te merken dat iemand tijdens een massage helemaal kan ontspannen. Je voelt het onder je handen gebeuren. Vaak komt iemand druk (pratend) binnen maar al na enkele minuten komt de totale ontspanning.

Ook toe aan een heerlijke ontspanningsmassage of een verwarmende HotStone Massage?

Mail john@bonasana.nl bel of app 06 2565 3052 voor meer informatie of het maken van een afspraak.